A Weinstein-botrány apropóján tálalt ki Facebook-bejegyzésében Sárosdi Lilla, a Krétakör tagja. A színésznő el is mond egy konkrét történetet, amikor ő is szexuális zaklatásnak esett áldozatául.  

"Weinstein ügy kapcsán kikivánkozik belőlem, hogy 20 évvel ezelőtt egy akkor színházat igazgató rendező egy kedves barátjával elvitt kocsikázni egy próba után (...) fiatal voltam, szűz, naív és rajongtam a színházért. Boldog voltam, hogy beengedtek megnézni egy pròbát, miközben lenyűgözve néztem, mi zajlik a szinpadon, hogyan instruál a nagyrendező. Egyszeriben oda ült mellém egy 45 -50 körüli férfi, a nagyrendező barátja, kedvesen bemutatkozott, s időnként belekezdett egy-egy rövidke storyba a nagyrendezővel valò kapcsolatáról, barátságukról, majd a próba végén a nagyrendező ennyit mondott: Na, menjünk!" - kezdi a történetet a színésznő, amelyet a hvg.hu közöl. 

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

"Hova?" – kérdezte Sárosdi Lilla emlékei szerint, de a következő pillanatban egy fehér BMW-ben ült, mellette a nagyrendező, a kedves barát a volánnál. "A Margit hídnál - sosem feledem a képet - oldara nezek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt, 'Puszild meg!'– hallom az instrukciòt. Elsírtam magam! (...) A nagyrendező zokon vette a hisztimet, és biztatott, hogy nekik vannak ilyen fiatal barátnőik, akikkel szexelnek egy jót, lazuljak egy kicsit" - folytatja Lilla.  "Nem sikerült lazulnom, sőt, de itt még nem ért véget az este, elértünk egy kietlenebb helyre, ahol a kedves barát örömet szerzett magának, miközben én szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől, hogy megsértettem az ellenálásommal, mindenesetre nagyrendező megbántva szállt ki a kocsijából" - emlékezik vissza.

"Az évek alatt nem csitult bennem ez az ügy. Ha arra gondolok, hogy ez az ember fiatalembereket tanít azóta is, akkor feljön bennem a harag. Tudom, hogy sok színésznő van a pályán, aki hasonló módon lett megalázva rendezők, producerek, színházigazgatók által. Azt is tudom, hogy egy ilyen esetet nehéz bizonyítani, hiszen az elkövető lehet köztiszteletben álló személy, aki azonnal letagad mindent, és be is védik a kollégái. Vajon mit tehetünk, hogy leleplezzük a magyar Weinsteineket?" - teszi fel a kérdést a Krétakör színésznője. 

Sársodi Lilla színésznő nem csak Budapesten, de Bécsben és számos kelet-európai ország színpadán játszik. Nemrég a Trafóban volt látható a Sándor Mária életére rímelő Harag napja főszerepében.