Egy kutatásban több mint 1000 nőt vizsgáltak meg, hogy megtudják, milyen típusú izgatást szeretnek a legjobban, és mi az, amelytől gyorsan és/vagy biztosan elérik az orgazmust. A tanulmányt nemrég publikálták az Indiana Egyetemen.

A kutatást a Ripostismerteti, amelyben a nők 36%-a arról számolt be, hogy csiklója ingerlésére van szüksége ahhoz, hogy orgazmusa legyen, ám nagyjából ugyanennyi nő vallotta azt, hogy nem igénylik a klitorális izgatást, anélkül is a csúcsra jut, igaz, lassabban. A válaszadók 64 százaléka azt mondta, hogy szeretik a körkörös mozdulatokat, 52 százalékuk pedig mindeközben szeret mozogni, sokan pedig arról vallottak, hogy kedvelik a könnyű vagy közepes nyomást.

A felmérésben részt vevő nők a technikai dolgokon túl kihangsúlyozták a partnerrel való kommunikáció fontosságát. 

Thinkstock
A résztvevőknek a következő kérdésekre kellett választ adniuk:

Mekkora az a nyomás, mely izgatólag hat a nemi szervére? (Könnyű, közepes, vagy erőteljes.)

Milyen mozgási stílust szeret? (Oldalról felfelé, felfelé és lefelé, átlósan, körözve, oválisan, széles oválisan, egy ponton nyomva, nyomva lüktető, gyors benyomás egy pontban.)

Hol szeretné, hogy megérintsék a vulváját? (Közvetlenül a csiklónál, a klitorisz körüli bőrön, ne érintse meg közvetlenül, néha a csikló fölött fogva, de nyomás nélkül.)

Milyen izgatási módszert kedvel leginkább? (Ujjak, pénisz, száj, stb.)