A férfi ugyan elfogadta az egyik rabtársától kapott tablettát, de azt nem gondolta, hogy közel 4 napig lesz erekciója. 

A 32 éves Dustin Lance egy potencianövelő tablettát kapott az egyik börtöntársától, melynek következtében a férfinak majdnem 4 napig, vagyis 91 órán át volt merevedése. Elmondása szerint jelezte a börtön munkatársainak az esetet, akik egyáltalán nem voltak segítőkészek, sőt, kinevették a pórul járt rabot. 

Végül hosszas várakozás után az erekció alábbhagyott, ám Lance azt vallotta, rettentő fájdalmakat élt át abban a 91 órában. Éppen ezért csodának tartja  azt is, hogy semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett, ami csak a szerencséjének köszönhető. 

Dustin szerint ez egyáltalán nem volt vicces ami vele történtForrás: Pittsburg County Sheriff’s Office

Ezt követően beperelte az őt az őt fogvatartó Pittsburg megyei börtönt, mert úgy gondolja, hogy veszélyeztették az egészségét. Lance még tavaly decemberben került be a börtönbe, ahonnan néhány nappal később az egészségügyi részlegre került. 

Ott az orvosok megvizsgálták, de nem tudtak vele mit kezdeni, urológus specialistára lett volna szükség. De nem rendeltek az intézményhez szakembert, hanem inkább visszaszállították a beteget a börtönbe - írta meg a Metro

Azt nem tudni, hogy lett-e a dolognak bármi következménye, de Dustin szerint két embert is elbocsátottak az intézménytől az eset után, bár ezt a börtön nem erősítette meg.