Nyilván mindenki kíváncsi arra, hogy önmagához vagy a párjához képest mások mennyi ideig bírják az ágyban. Mindenki viszonyítani akar, hogy az ő nemi élete jobb-e vagy rosszabb, mint az áltagé. Erről készült most egy friss tanulmány. 

A Journal of Sexual Medicine-nek köszönhetően most választ kaptunk arra a kérdésre, ami szinte mindenkit érdekel, de senki nem meri megkérdezni: te meddig bírod az ágyban? 

A felméréshez 474 férfi vallomását használták fel, akik különböző országokból - az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Spanyolországból, Törökországból és az USA-ból - álltak a kutatók rendelkezésére.

Megdöbbentő, de az eredmények szerint az átlagos szexuális játékidő 5,5 perc. 

A nők jóval többre vágynak, mint amit a férfiak többsége teljesíteni tud. De hogyan lehet ezen segíteni?Forrás: Thinkstock

A megkérdezettek jelentős százaléka 4 és 11 perc közé lőtte a saját teljesítőképességét, és az is kiderült, hogy a brit férfiak állnak a legjobban, ugyanis ők átlagosan 10 percig bírják. Egy ezt megelőző kutatás pedig ugyanezt a kérdést vizsgálta, csak a másik oldalról: vajon a nők mennyi időre számítanak? 

Ez a korábbi felmérés azt mondta, hogy a nők többsége nagyjából 25 perc előjátékra, és 14-16 perc tényleges közösülésre vágyik. Egy szexuál terapeuta, Dr. Tom Brett azt tanácsolja, hogy minden férfi próbálja meg elsajátítani a magömlés késleltetését. 

Első sorban olyan technikákkal, mint a pénisz csipkedése vagy a herék nyomkodása. Ezzel átmenetileg ki lehet zökkenteni magunkat a felhevült állapotból. Ezen kívül jó ötlet lehet lelassítani az aktust, ha túl korainak érezzük még az ejakulációt. Illetve nagyon fontos, hogy a párunkkal kommunikáljunk szex közben. Mert így segíteni tudjuk egymást a hosszantartó élvezet érdekében - írta meg a DailyStar