Sokan nem is gondolnák, hogy az edzés és a szexuális élet ilyen mértékben összefügg, pedig állítják, hogy igen. 

Sokan nem elégszenek meg az átlagossal, és a szexuális életük terén is arra törekednek, hogy egyre jobbak, ügyesebbek, odaadóbbak tudjanak lenni. Ennek érdekében sok mindent meg is tesznek, ám arra nem mindenki gondol, hogy az illető fizikuma is nagyban hozzájárulhat a teljesítőképességéhez. Éppen ezért azoknak is megéri rendszeresen sportolni, akik egyébként nem küzdenek súlyfelesleggel. 

Tovább bírod az ágyban 

Hiszen milyen sokan panaszkodnak arra, hogy azért kell felfüggeszteni az együttlétet, mert fizikailag nem bírják tartani a tempót? Ami nem meglepő ha azt vesszük alapul, hogy a szex tulajdonképpen egy haladó testedzésnek felel meg. Így ha az ember sosem gyakorol, akkor nem csoda, ha a teste feladja a harcot. 

Jobban nézel ki 

Ez akkor is igaz, ha nem vagy elhízva. Egy kis mozgás segít kiemelni az alakodat, a vonalaidat, hangsúlyt fektet az izmaidra, feszesebbé teszi az egész testedet. Ez pedig mindenkinek jól áll, nem lehet vele hibázni. 

A rendszeres edzés segíthet a szexuális életed fejlődésében isForrás: Shutterstock

Férfiak esetében kisebb a merevedési zavar esélye 

Nyilván, a merevedési zavarra nem lehet teljesen felkészülni, nincs 100%-os megelőzési módszer. Viszont bizonyos dolgokkal csökkenthetjük a kockázatát, ilyen például az edzés is. A Public Library of Science-ben jelent meg nemrég egy friss tanulmány, amely megállapította, hogy a rendszeresen sportoló férfiak 30%-kal kisebb eséllyel szenvednek merevedési zavartól. 

Hölgyek esetében pedig erőteljesebb orgazmust eredményez a rendszeres testmozgás, illetve magabiztosságot ad a számukra, ami szintén nagyban hozzájárul az egészséges szexuális élethez. - írta meg a DailyStar