A szerelmnek és a vágyaknak nem lehet parancsolni. Akkor sem, ha éppen pirosbetűs napok vannak egy nő életében. 

Az ember már csak ilyen: mindig az kell, amit éppen nem lehet. De ki mondta, hogy menstruáció alatt tilos lenne a szex? Persze, nyilván körülményes és több előkészülettel jár, ám néhány alapvető szabályt betartva nem kell lemondanod egy hétre a hancúrozásról. 

Csak óvatosan A menstruáció alatti szex egyik fontos alapja, hogy ne menjetek fejjel a falnak. Fontos, hogy óvatosan kezdjetek bele, hiszen ilyenkor a női nemi szerv sokkal érzékenyebb minden külső hatásra, és ha nem vagytok óvatosak, könnyen fájdalmassá válhat az együttlét. Először kezdjétek lassan, aztán majd a szervezet jelez, hogy meddig nyújtozhattok. 

Vérvédelem Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy ne legyen minden tiszta vér, így ezeken a napokon nem ajánlott végig járni az egész lakást az aktus során, ha csak nem szeretnél utána legalább ugyanannyi időt takarítással tölteni. Érdemesebb inkább egy-két nagyobb törölközőt, vagy egy kiszortírozott lepedőt magatok alá teríteni, amiért akkor sem kár, ha soha többé nem jön ki belőle a vér. 

Nem kell lemondani menstruáció alatt sem a szexről, ám nem árt óvatosnak lenniForrás: Thinkstock

Ne felejts el védekezni 

Sokan úgy vannak vele, hogy menstruáció alatt nem kell aggódni a teherbeeséstől, hiszen ilyenkor nincs rá esély. Nos, ez sajnos nem igaz. Valóban sokkal kisebb a lehetősége, de olyan, hogy 0% nem létezik. Szóval ha problémát jelentene egy esetleges terhesség, akkor mindenképpen védekezettek ilyenkor is. 

Megéri a fáradtságot 

Érdemes bajlódni az előkészületekkel, ugyanis sokan jobban kívánják a szexet menstruáció alatt, mint máskor. Sőt, bizonyos beszámolók szerint nem csak a libidó lesz erőteljesebb, hanem maga az aktus és a orgazmus is nagyobb robbanást okozhat. Az viszont fontos, hogy mindenképpen mosakodjatok meg alaposan az együttlét után, hiszen sosem lehet elég elővigyázatos az ember, ha az egészségről van szó.