A szexuális vágy nem csak azért csökkenhet egy idő után, mert már megszokottá vált partnerünk, az ember olykor önmagának is az ellensége, ha a libidóról van szó. Íme, néhány olyan szokás, amivel megölhetjük a szexuális életünket.

Ha eltűnt a szexuális vágy, akkor mihamarabb tenni kell ezért, hogy visszatérjen, de nem mindig a másikban kell keresni a hibát, sőt, nem is csak külsőségekben. Vannak ugyanis olyan szokások, amelyek elkedvtelenítik az embert, ezekről érdemes elsősorban lemondani.

Mondj le ezekről a szokásokról, és ébreszd fel a libidódatForrás: Dreamstime

Dorbézolás
Persze szórakozásra és kikapcsolódásra minden embernek szüksége van, de hosszútávon sok mindenre negatív hatása lehet a folytonos kimaradásnak. A kevés alvás, a dehidratáltság és a fejfájás mindentől elveszi az ember kedvét, egy kis rosszalkodástól meg főleg! Egyszer-egyszer persze belefér, de minél rendszeresebb a dorbézolás, annál tovább tart a felépülés is...

Pszichés problémák

Egy elhúzódó konfliktus még tudat alatt is komoly hatással lehet a libidóra, főleg, ha épp a pár két tagja között van meg nem beszélt, fel nem oldott ellentét. A düh és a sértődöttség akkor sem tesz jót a szexuális életnek, ha a másik fél nem is akarja éreztetni, még mindig haragszik. Akaratlanul is taszító jeleket bocsát ki, ezért nem érdemes a dühöt és a haragot hurcolni, és ezért kell mindent megbeszélni!

Gyorsétterem

Mindenki tudja, hogy a gyorskaják egészségtelenek, ráadásul eléggé hízlalnak is, de nem ez utóbbi miatt vannak hatással a szexuális életre. A sok zsír és só a negatívan befolyásolja a véráramlást, csökkenti a koncentrációt és fáradékonyságot okoz, és persze elkedvtelenít. Akinek pedig nincs semmi kedve, és ereje, ráadásul koncentrálni sem tud, az nem szexel.