Az évek múlásával amellett, hogy bölcsebbek leszünk, a hajunk megőszül, a bőrünk megereszkedik és ráncosak leszünk. De mi történik az öregedés során a pénisszel? Ennek jártunk utána!

1. Folyamatosan zsugorodik

Öregedéssel csökken a rugalmas rostok száma és kollagén veszi át a helyüket, ez pedig zsugorodást eredményezhet. Csupán egy dolgot lehet tenni ez ellen: küzdeni a súlygyarapodás ellen, ez ugyanis csak gyorsítja a folyamatot.

2. Meggörbül

Az életkor előrehaladásával a pénisz elgörbülhet, ezt elsősorban a mindennapi megterhelés, a sport és a szex okozza. Ez ellen nincs mit tenni, a szakemberek szerint az évek múlásával csak rosszabb lesz.

3. A herezacskó megereszkedik

Ahogyan a bőr megereszkedik, úgy a herezacskó is megnyúlik az öregedéssel. Mindez az izomtömeg elvesztése miatt történik.

Az idő múlásával a pénisz sem marad ugyanolyanForrás: Shutterstock

4. Előfordulhatnak teljesítményproblémák

Talán ez az egyik legkevésbé meglepő: a kor előrehaladtával csökkenhet a teljesítőképesség. Ezt úgy lehet kordában tartani, ha a férfiak odafigyelnek az életmódjukra, egészségesen étkeznek, sokat mozognak.

5. Nő a rákos megbetegedések száma

Legyen szó here-, prosztata- vagy bőrrákról idősebb korban megnő ennek a kockázata. Emiatt érdemes kerülni a meztelen napozást és a szoláriumot.