Több előnye is lehet annak, ha valaki zokniban alszik. Nemcsak a menopauzás tüneteken vagy a kialvatlanságon segít, de kutatók állítják, hogy még több orgazmushoz is vezet, ha lefekvés előtt nem felejtünk el zokni húzni a lábunkra. 

A Dailymail cikke szerint számos előnye lehet annak, ha zoknit húzunk, mielőtt este ágyba bújnánk. Sokan ódzkodnak ettől, azonban kutatók bebizonyították, hogy több jó is származhat ebből.

Több orgazmus

A Groningeni Egyetemen 2005-ben végeztek egy kutatást, melybe 13 párt vontak be. Azon párok, akik nem viseltek zoknit az ágyban, nő tagjaiknak mindössze 50 százalékuk élt át orgazmust, míg a zoknit viselőknek 80 százaléka. Úgy tűnik, a magyarázat abban rejlik, hogy a nőket zavarja, hogy hozzájuk ér párjuk hideg lába, mely a zokniviseléssel kiküszöbölhető.

Gyorsabb elalvás

Köztudott, hogy alváskor leesik a testhőmérsékletünk, azonban ezt nem szabad túlfűtött szobával ellensúlyozni, hiszen ez negatívan hathat az alvás minőségére. Szabad viszont zoknit húzni a lábunkra, mely segít, hogy melegen tartsuk a lábainkat, serkentve a vérkeringést. A kutatások szerint gyorsabban aludtak el azok az alanyok, akik zolknit viselve hajtották álomra a fejüket.

Ne felejtsünk el zoknit húzni lefekvés előttForrás: Thinkstock

Elviselhetőbb a menopauza

Természetesen nem az összes menopeuzás tünetről van szó, hanem mindössze egyről, de az rengeteg középkorú nő életét megkeseríti. Több változókoron átesett nő állítja, hogy a zokniban alvás segített csökkenteni a hőhullámokat, hiszen alvás közben nagyban szabályozta testük hőháztartását.

Csökkenti a Raynaud-betegség tüneteit

A Raynaud-betegség egy keringési rendellenesség, melynél az artériák és a hajszálerek a hidegre vagy a stresszre reagálnak. Ez a kezekre és a lábakra terjed ki, melyek elzsibbadnak, fehérek vagy kék színűek lesznek. Ilyenkor gondoskodni kell ezen testrészek melegen tartásáról, ami alvás idején különösen fontos lehet.