Mindenkinek megvannak a maga szexuális szokásai, azonban arra is érdemes figyelni, hogy történik a meghitt pillanatok után. Van ugyanis néhány dolog, amiket ha nem felejtünk el, nemcsak a közérkeztünk lesz job, de az egészségünknek is jót tesz.

Érdemes figyelmesen olvasni, hiszen vannak olyan dolgok, amelyek nemcsak a közérzet, de az egészség szempontjából is hasznosak, ezt a 7 dolgot feltétlenül meg kell tennünk szex után - írja a Huffingtonpost.

1. Fontos az összebújás

A szex után felszabadult oxitocin miatt ilyenkor sokkal jobban egymásra tudtok hangolódni, így nem szabad kihagyni a szex utáni összbújást. Igazán meghitt pillanatokat élhettek át.

2. Néhány finom falat

Köztudott, hogy a szex rengeteg kalóriát éget el, szinte már sportnak nevezhető, ne álljunk hát ellen az éhségnek, együnk néhány falatot. Persze, nem kell mindent felfalni, amit a hűtőben találunk.

3. Néhány kedves szó

Ne rejtsük véka alá boldogságunkat, érdemes elmondani a partnernek, hogy melyik voltak azok a mozzanatok, amelyek különös örömöt okozhat. Bókoljunk szabadon!

Érdemes megfogadni a tanácsokatForrás: Shutterstock

4. Nemcsak gyógyír a nevetés

Szokták mondani, hogy a nevetés a legjobb gyógymód. Azonban érdemes aktus után is bevetni. A szex után megmaradt stressz feloldásában is segít, ha kicsit viccelődtök, esetleg birkóztok.

5. Irány a fürdő

Vannak dolgok, amelyek nemcsak a közérzetre, de az egészségre is nagy hatással vannak. Fontos például a megfelelő tisztálkodás. Érdemes a nemiszervek környékét alaposal lemosni, de pisilni is szex után, hiszen így számos fertőzés kerülhetünk el. 

6. Csak a pamut

Érdemes pamut elsónemű felvenni szex után, hogy megfelelő ódon tudjon lélegezni a bőr, elengedhetetlen az is, hogy irritlálja az érzékennyé vált felületeket.

7. Energiapótlás

Nemcsak tisztít, de az elvesztegetett energiát is pótolja egy kiadós zuhanyzás. Emellett pedig a húgycső környékére került baktériumoktól is megszabadulhatunk.