Sokan sokfélét gondolnak például a megfelelő péniszméretről vagy formáról, azonban vannak dolgok, amik nem ennyire szubjektívek. A következő összeállításból fény derül néhány olyan pontra, amelyek eddig biztosan homályban maradtak a pénisszel kapcsolatban.

Nemcsak a férfiaknak, de a nőknek is célszerű néhány alapvető dolgot tudni a péniszről. A Noizz.hu most összeszedett néhány dolgot, amelyeket valószínűleg kevésen tudtak eddig.

1. Hányszor ejakulál egy férfi?

Úgy tűnik, hogy egy átlagos férfi élete során mintegy 7 ezerszer jut el a csúcsra, sőt azt is tudni lehet, hogy az ejakuláció nem az agyból, hanem a gerincvelőből indul.

2. Mekkora az akkora?

A tökéletes méretről régóta vita zajlik, azonban az ideális péniszhozz nagyjából 14-15 centiméter között állapítható meg. Persze, az egyéni ízlés sokféle lehet.

Nem minden a méretForrás: Shutterstock

3. Vajon öregszik?

Igen. Idővel a péniszben lévő kötőszövetek is meglazulnak. A magazin szerint ezek erősíthetők például rendszeres maszturbációval. Ha ezt elhanyagolják, az idő múlásával akár 1-2 centiméterrel is megrövidülhet.

4. Mikor számíthatunk merevedésre?

Napközben egy átlagos férfi 11 merevedést él át, esténként pedig körülbelül hármat. Ezek közül az utolsó 25-30 percig is tarthat. 

5. Mennyi spermát termel egy férfi?

Naponta nagyjából két tesákanál spermát termel egy férfi átlagosan, ez 7 kalóriát tartalmaz.