Tovább szeretnél kitartani az ágyban? Itt egy szuper módszer, ami segíthet. A lényeg, hogy ne az orgazmus elérésére, hanem a partneredre koncentrálj.

Átlagosan a férfiak nagyjából kilenc percig bírják az ágyban, ami nem minden esetben elég a partner kielégüléséhez. Persze másképp is a csúcsra lehet juttatni a hölgyet aktus után, de ha a férfiak is szeretnék kicsit tovább élvezni az együttlétet, akkor érdemes kipróbálniuk a karezza nevű „szextrendet", ami leginkább a tantrikus szexhez hasonlít, mégis kicsit más.

Ne az orgazmuson legyen a hangsúlyForrás: Thinkstock

Itt ugyanis a hangsúly nem a kielégülésen van, hanem az érintéseken, az odafigyelésen, a simogatáson. Nem a gyors, szenvedélyes mozdulatoké a főszerep, mert nem a másik izgatása a cél, hanem az érintések. Ezért érdemes első lépésként összeírni egy mozdulatsort, olyan finom mozdulatokból, amelyeket a szex alatt nem, vagy csak rövid ideig szoktak a párok csinálni. A lényeg, hogy ne az orgazmus elérését tűzzék ki célul, hanem a közeledést, és nem kell megijedni, ha nem sikerül elsőre. A lényeg mégiscsak az, hogy mindketten élvezzék - írja a Daily Star