Bár igazán izgalmasan hangzik, hogy a nyaralás során a vízben esünk egymásnak a párunkkal, érdemes tudni, hogy a vízi szex veszélyeket is magában hordoz. Nézzük, hogyan úszhatjuk meg a nyaralást fertőzések nélkül.

Ausztrál kutatók által készített felmérés kiderítette, hogy a nők és a férfiak is többet szexelnek nyáron, mint bármikor máskor – függetlenül szexuális irányultságuktól. A 24.hu szexuálpszihológusa összeszedte, mire érdemes odafigyelni, ha a medencében vagy épp a tenger vizében szeretnénk szexelni a nyaralás során.

Medencében

Óvszer használata problémás lehet a vízben, ugyanis az még inkább csúszóssá válhat. Emellett a medence vize kényelmetlenné is teheti a szexet, érdemes olyan óvszert beszerezni, amely ellenáll a klórnak. A klóros víz egyébként kiszáríthatja a hüvelyt és a testnyílásokat, ezért az előjáték után ajánlott inkább a parton folytatni a szexet. A jacuzzi forró vize is veszélyeket tartogathat, hiszen attól könnyebben elszakad az óvszer.

Hasznos tanácsok, ha vízben szexelnélForrás: Dreamstime

Tengerben, tóban

A tenger sós vize az orális szexet teheti kellemetlenné, ráadásul a szervezet is érzékeny lehet a sóra, a tóban szexelés során pedig baktériumok kerülhetnek a hüvelybe, így azzal különösen érdemes vigyázni. A szexuálpszichológus emiatt inkább a hotel zuhanyzóját, kádját ajánlja az összebújáshoz. Érdemes továbbá kerülni az análszexet és az ujjazást, a természetes vízben ugyanis rengeteg baktériumot juttathatunk partnerünk szervezetébe.