A régi beidegződések egyáltalán nem tesznek jót a szexuális életnek, ezért ideje tisztázni, mennyire fontos, hogy a szex hosszú ideig tartson, és azt is, hogy mennyire szeretik a nők az együttlétet. Íme, az öt legnagyobb mítosz, amikkel most leszámolunk. 

1. A szex minősége a szex hosszától függA hosszabb ideig tartó szex nem jelenti azt, hogy jobb is az együttlét. Sokkal inkább számít az, hogy ismerjük-e eléggé a másik fél igényeit, vagy merjük-e irányítani, korrigálni a partnerünket. Ha fogalmunk sincs, mi jó a másiknak, mindegy, milyen hosszan tart az aktus. Persze a nagyon rövid együttlétek ritkán kielégítőek, de ha csak egy-egy nagyon feltüzelt alkalomkor fordul elő, még csúcspont nélkül is lehet élvezetes.

2. A pornós szex a jó szexMég a pornócsillagok sem úgy szexelnek otthon, ahogy a képernyőn, ezért ideje elfelejteni, hogy a pornót érdemes másolni az ágyban. Ne felejtsük el, hogy az csak egy film, és semmi, de semmi köze nincs az élethez.

3. A nők nem szeretik annyira szexet, mint a férfiakEz a tévhit abból ered, hogy a nők kielégülése kissé bonyolultabb, mint a férfiaké. Időt kell szánni a felizgatásukra is, ennek hiányában pedig teljesen érthető, ha nem olyan lelkesek a gyengébbik nem képviselői, de ez korántsem jelenti azt, hogy ne kívánnák legalább annyiszor a szexet, mint a férfiak!

A szexmítoszok ártanak az együttléteknekForrás: Shutterstock

4. A férfiak felelőssége a nők kielégüléseA nők legalább annyira felelősek a saját kielégülésükért, hiszen ha nem mondják el, hogy mire vágynak, akkor nem is lehet teljesíteni a kívánságaikat. Ez a téves beidegződés a férfiakra és a nőkre is rossz hatással van, hiszen a hölgyek nem is mernek nyilatkozni igényeikről, a férfiakra pedig nagy nyomás nehezedik ezáltal.

5. A nőknek és a férfiaknak is van szexuális csúcsidőszakaÉrthető, ha az idősebb párok már kevesebbszer bújnak össze, de a szexuális csúcs időszakát nem lehet általánosan meghatározni. Hiszen az évek múltával ismerjük meg egyre jobban a saját testünket, és így leszünk egyre inkább tisztában igényeinkkel, vagyis akár sokkal kielégítőbb szexuális időszakra is számíthatunk később. Minőség a mennyiség fölött.