Pilát Gábor: Egy nőnek ez az egyik legfontosabb döntése az életben

2018.06.26. 20:38

Tapasztalat szerint a férfiaknál masszívabbá fejlődött, de ettől még nem az ő kizárólagos privilégiumuk a hamis éntudat.

Egy francia költő szerint néha „A nők úgy játszadoznak a szépségükkel, mint a kisfiúk a zsebkésükkel. Megsértik magukat vele." Mert hiába születik egy nő szépnek, ha visszaél az adottságaival. Egy nőnek az egyik legfontosabb döntése az életben: vagy szellemileg erős férfit választ, akire rá meri bízni magát, vagy nála gyengébbet, aki behódol neki.

Amennyiben az elsőre voksol, abban az esetben neki kell elsőként megszeretnie a nőt önmagában, mert csak így válik vonzóvá. A második választás az egó útja. Ez egyszerűbbnek tűnik, de itt megjelenik a női nemmel való szembenállás, ott ugyanis óhatatlanul férfi jellemvonásokat is magára kell öltenie. A férfias nő pedig leginkább a férfi karikatúrája.

A nő dönt kit választ maga mellé párnak és az milyen hatással lesz majd ráForrás: Shutterstock

Ezen az úton járva két dolog biztosan elkíséri: kívülről a csodálat, belülről az egyre növekvő bizonytalanság.

Csak egy szellemiekben kiteljesedett férfi emelheti fel a nő lelkét. Amikor a nő nem találkozik ilyennel, de lelke mélyén vágyik rá, akkor nyer teret az egója, ami a maga módján és eszközeivel pótolja a hiányt. A csillapíthatatlan vásárlási láz, az indokolatlan túlórázás, a hatalmi harc a pozícióért, a túlzásba vitt edzés mind ezt a légüres teret hivatott betölteni.

Minél magányosabb a nő, annál több „ékszert" visel, ugyanis ha belül üresség és sötétség honol, kívülről kell a csillogás és a rivaldafény. Csak a szeretett nő szeme csillog és világít annyira, hogy le lehessen kapcsolni a külső reflektorokat.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

 

Pilát Gáborpárkapcsolatpárválasztásbölcsesség