Idősebb korban élvezetesebb lehet a szex a nők számára - állítja egy új kutatás. Bár nekik nagyobbak az elvárásaik partnerük felé, a fiatalok mégis kevesebbszer élnek át orgazmust. 

A Public Health England kutatói 7 ezer nőt kérdeztek meg különböző korcsoportokból annak érdekében, hogy kiderítsék, melyik életkorban élvezik a nők leginkább a szexet.

A BBCcikke szerint az eredmény meglepő lett. Bár az idősebbeknek magasabbak az elvárásaik a partnerükkel szemben, mégis többször élnek át orgazmust, mint fiatalabb társaik. Az 55-64 éves korosztály egyharmada vallja, hogy élvezetes szexben volt része az elmúlt egy évben, míg a 25-34 évesek között mindössze 10 százalék. 

Az idősebb nők többször élnek át szexuális örömötForrás: Thinkstock

A fiatalabb lányok félnek a nem kívánt terhességtől, szeretnének megfelelni partnerüknek, de az erős menstruációs görcsöket is említették az okok között. A szexuális óton terjedő betegségektől viszont az idősebbek tartanak leginkább. 

Dr. Sue Mann szerint a kiegyensúlyozott szexuális élet nagyban hozzájárul a nők mentális és érzelmi jólétéhez. És bár sok nő panaszkodik szexuális zavarokra, mégsem kérnek segítséget.