Új cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. Az első részben egy ókori kínai királynő és a hatalmas szerszámú titkos szeretőjének esetét meséljük el.

Arra talán még az iskolai történelemórákról is emlékezhetünk, hogy az időszámításunk előtti 3. században uralkodó Csin Si Huang-ti volt Kína első császára, ő tudta az óriási területen először egyesíteni a különböző királyságokat a saját hatalma alatt. Az alábbi történet az ő édesanyjához, Csao-csi királynéhez kötődik, de nem független az első kínai császártól, pontosabban a származásának kérdésétől sem.

Csao-csi ugyanis fiatal lánykora óta szeretője volt a kor egyik gazdag kereskedőjének és befolyásos politikusának, Lü Pu-vejnek. Lü Pu-vej később fontos szerepet játszott abban, hogy egy fiatal pártfogoltja, Csuang-hsziang megszerezhesse a hatalmat a Csin királyságban, és amikor a pártfogoltól király lett, Lü Pu-vej királyi tanácsnokká vált.

Csao-csi fia, Csin Si Huang-ti Kína első császára (Illusztráció)Forrás: Wikipedia

Az egykori szeretője pedig akkor már a király felesége volt: épp Lü Pu-vej mutatta be őket egymásnak, és a nem bizonyított történelmi szóbeszédek szerint ezt azért tette, mert a szeretője ekkor már terhes volt.

Igen, a későbbi Csin Si Huang-ti császárral, akinek így nem Csin királya, hanem Lü Pu-vej lehetett az igazi apja, de ez utóbbi nyilván nem biztosított volna lehetőséget olyan politikai karrierre, mint az előbbi, és Lü Pu-vej gyermekeként sosem válhatott volna belőle az első kínai császár. A történet szexbotrány része viszont akkor esett meg, amikor Csin királyának halála után már Csin Si Huang-ti volt az uralkodó, az apja királyi tanácsnoka (vagy a saját apja?), Lü Pu-vej pedig természetesen őt is segítette a háttérből. Közben pedig újrakezdte a viszonyát Csao-csivel, az időközben anyakirálynővé lett egykori szeretőjével. Csakhogy ez a szerelmi viszony egyrészt kockázatos volt a lebukás miatt, másrészt pedig Lü Pu-vej a politikusi elfoglaltságai és az idős kora miatt már nem igazán tudott folyamatos kielégítő élményt biztosítani a szerelmének, így született közöttük egy megállapodás.

Lü Pu-vej önzetlen partnerként beszerzett egy fiatal, jóképességű ágyast Csao-csinek: azt a Lao Ait, akinek a legenda szerint akkora pénisze volt, hogy látványosságként fel tudta tekerni egy kerékre.

Csao-csi és szeretője, Lao Ai (Illusztráció)Forrás: mutualart.com/Zhao Guojing, Bay Leung

Nyilván ezt az ágyasi viszonyt is titokban kellett tartani, és itt jött a vezércsel: az anyakirályné és a tanácsnok megszervezték Lao Ai kamu kasztrálását, utána leborotválták a haját és a szőrzetét, és mint eunuchot tették meg Csao-csi szolgájának.

Így az anyakirálynőnek állandóan a keze ügyében volt a szükségletei kielégítét szolgáló ágyas a méretes szerszámával, mindenki más meg nyugodt volt, mert nem tudtak semmiféle szerszámról.

Akkor fajult el aztán viszont a helyzet, amikor az anyakirálynőnek titokban két gyermeke is született Lao Aitól, az ágyas pedig elkezdte befolyásos politikai szereplőnek érezni magát, és összeesküvést szőtt Csin Si Huang-ti megbuktatására — nyilván azért is, hogy majd az ő királyi vérből is származó egyik gyermeke lehessen idővel az utód. Az összeesküvés megbukott, a nagypéniszű eunuch lebukott, büntetésképp pedig nem csak őt végezték ki, de a családját is harmadíziglen (igen, a gyerekeit is). A nagyétvágyú anyakirálynő viszont egész jól megúszta az ügyet: Csao-csit csupán száműzték. Lü Pu-vej kevésbé végezte szépen: az örök szerelméért furcsa dolgokra is képes királyi tanácsnok a halálbüntetés elől öngyilkosságba menekült.