Azt mondják, hogy a férfiaknál inkább elsődleges a nemi vágy, és csak azután lép fel – amennyiben egyáltalán fellép – az igazi érzelem, és mélyül el a párkapcsolat. Egy nőnél is igaz mindez, csak fordított sorrendben. A nő elsősorban lelkileg élvezi a gyönyört, majd csak azután következik a testi vágy.

Ez nem azért van így, mert én vagy bárki ezt mondja, esetleg ez a genetikai kód, hanem azért, mert az évszázadok alatt így alakult. A férfi hűtlenségével a mai napig elnézőbb a társadalom, míg a nő hűtlensége megbocsáthatatlan. Gondolj csak vissza a kamaszkori évekre. Ha egy fiúnak több barátnője volt, akkor „menő csávó" hírében állt, fordított esetben a lány rövid időn belül megnyerte a „büdös ribanc" jelzőt. 

Pilát Gábor: "A férfiaknál elsődleges a nemi vágy"Forrás: Shutterstock

A férfi a változatosságot keresi a nőben, míg a nő inkább az állandóságot a férfiban. Ezért sokszor úgy tűnik, hogy egymással van problémájuk, miközben csupán annak a dolognak a megértésével, hogy az élet mindig a kiegyenlítődésre törekszik, és nekik is ezt kéne tenniük. A látszólagos és a valós különbségekkel együtt kiegészíteni egymást. Valószínűleg sok ehhez hasonló „másságot" találhatnánk a két nem között, viszont ha az olyan közös értékekre koncentrálnánk inkább, mint a becsület, a tisztesség vagy az őszinteség, a szélsőségeknél pedig mindannyian elmennénk a felezővonalig, akkor talán kiderülne, hogy a különbségek se okoznak összeférhetetlenséget a nemek között.

Amikor valakinek fáj a gyomra, a spirituális kérdése: „Mit nem tudsz megemészteni az életedben?" A materiálisé: „Mit ettél, ami a görcsöket okozhatja?" A józan ember először elmegy a nagydolgára, és ha utána is csikar a hasa, akkor kezdi keresni a válaszokat az első kérdésre.