Mindenki fantáziál izgalmas szexuális kapcsolatokról, és a legtöbben ugyanazoktól indulnak be! Egy szociálpszichológus könyvében hozta nyilvánosságra a hét leggyakrabban előforduló képzelgést. Íme.

Ne érezd magad rosszul, ha szexuális fantáziáid nem éppen azonosak azzal, ami egyébként úgymond elfogadott. Általában az emberek nem arról képzelegnek, hogy párjukkal kettesben a szobában szeretkeznek, hanem sokkal vadabb dolgokról, például hármasszexről. Ez azonban teljesen normális, sokan mégis úgy érzik, fantáziáik kórosak vagy furcsák. Ezért hozta nyilvánosságra Dr. Justin Lehmiller szociálpszichológus a leggyakoribb képzelgéseket – melyeket 4000 amerikai megkérdezésével állított össze-, mert úgy véli, szorongáshoz vezet az, ha az emberek abnormálisnak gondolják vágyaikat. Pedig a legtöbben ugyanazoktól a dolgoktól indulnak be, akkor miért is ne lehetne erről beszélni?

A szado-mazo is népszerű fantáziaForrás: Dreamstime1. Több partnerA férfiak és nők körében is ez az elsőszámú fantázia. Az erősebbik nem tagjai persze két hölggyel képzelik el az édeshármast, a nők többsége azonban nem határozta meg a másik két fél nemét.
2. Szado-mazoA megkérdezettek 65 százalékát izgatja egy kis fájdalomérzés. Leginkább egy kisebb harapás, vagy a testre csöpögő forró viasz indította be őket, de főként az a gondolat, hogy a testük feletti teljes irányítás a partnerük kezébe helyezik.
3. VáltozásA szakember szerint nagyon sokan fantáziáltak a szexuális életük átalakításáról, tehát ha eddig misszionárius pózban szeretkeztek, akkor mondjuk a kutyapózról, esetleg más helyszínről, mondjuk a szabadban... Ha pedig egy partnerrel vannak, akkor természetesen arról álmodoznak, hogy valaki mással csinálják.
4. Nyilvános szexKülönösen a nők körében népszerű fantázia ez. Izgatja őket a gondolat, hogy bármikor lebukhatnak. Legfőképp irodában, parkban vagy liftben képzelik el az együttlétet. Persze nem árt figyelni a biztonsági kamerákra...
5. Nem monogám kapcsolatAz emberek ritkán fantáziálnak arról, hogy megcsalják a párjukat, az azonban elég gyakori, hogy nem monogám kapcsolatról álmodoznak, tehát a másik beleegyezésével szexelnek azzal, akivel akarnak.
6. Kívánatosnak lenniMindenki szereti, ha vonzónak találják, így nincs abban semmi meglepő, hogy sokan fantáziálnak arról, hogy ellenállhatatlanok. Ez érzelemvezérelt szexuális kapcsolatot jelent a partnerrel, vagy valaki mással.
7. Azonos nemű partnerItt is természetesen a nők vezetnek, több mint felük nyilatkozott úgy, fantáziált már arról, hogy egy másik nővel bújik ágyba. A férfiaknál az arány jóval alacsonyabb, vagy csak ennyien merték bevallani. A megkérdezettek mindössze 26 százaléka fantáziál már egy másik férfiról.