A testékszerek talán sosem mennek ki a divatból, hiszen nem jelentenek egy életre szóló elköteleződést. Ha az ember megunta, csak kiveszi, és élhet nélküle tovább. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell alaposan végiggondolni a döntést azelőtt, hogy belevágnánk. Az intim ékszerek, például a bimbópiercing nagy körültekintést igényelnek. Íme, minden, amit érdemes előtte tudnod.

Fájni fog?Nos, mivel a mellbimbóban meglehetősen sok az idegvégződés, azt kell mondanunk, hogy igen, fájni fog. Éles fájdalom lesz, de átvészelhető.

Vannak kockázatok?A bőr átszúrásával az immunrendszer első védelmi vonalán esik seb, tehát egyik piercing sem kockázatmentes. Ezért kell nagyon körültekintően kiválasztani azt a személyt, akivel csináltatjuk, valamint érdemes meggyőződni arról, hogy steril eszközöket használnak-e. Aki fémallergiás, annak pedig az eszközök összetételről kell érdeklődnie, hogy elkerülhesse az irritációt és fertőzést.

Piercing a mellbimbóba - ezeket érdemes tudnod előtteForrás: finartamerica.com


Hogyan kell gondoskodni a piercingről?A jó szakember részletes utókezelési tanácsokkal látja el a vendégét, de Debra Jaliman New York-i bőrgyógyász szerintérdemes antibiotikumos kenőcsöt használni, és kifejezetten a pierciengekre kitalált spray-t. A gyógyulási folyamat lezárultáig (4-6 hét) a területet szappannal, vagy tusfürdővel nem szabad tisztítani. Az első pár hónapban a forró fürdőket, medencéket és tavakat jobb elkerülni. Ahogy a sportmelltartók viselése sem ajánlott.

Hogyan néz ki a mellbimbó, ha kiveszik a piercinget?Szerencsére éppen úgy fog kinézni, mintha mi sem történt volna. Az apró kis seb gyorsan összeforr, ezért emiatt nem kell aggódni. Persze azért az nem mindegy, hogy milyen vastag volt az ékszer!