Karen Greenlee (62) már gyermekkorában sem volt átlagos kislány. Ő nem teadélutánokat tartott a babáinak, hanem temetéseket rendezett. A szomszédjukban lévő ravatalozóra pedig nem félelemmel, hanem izgatottsággal és kíváncsisággal gondolt. Később maga is egy temetkezési vállalkozónál helyezkedett el, ami remek terepet biztosított nekrofil vágyai kielégítéséhez. Most elmondja, milyen érzéseket keltettek benne a halottak.

Greenlee-t megbízható munkaerőnek tartották, senki sem gondolta, hogy a balzsamozás közben szexuális fantáziái támadtak, melyeket a megfelelő alkalmakkor a gyakorlatba is átültetett. Az elhunytakhoz való hozzáállását sokáig remekül el tudta rejteni mások elől, de nem maradhatott örökké titokban.

1979. december 19-én letartóztatták, miután gyakorlatilag ellopta egy autóbalesetben meghalt férfi holttestét a ravatalozóból.

Karen Greenlee már gyerekkorában is izgatottsággal gondolt a szomszédjukban lévő ravatalozóraForrás: Shutterstock

Greenlee-t a halottaskocsiban találták meg. Megpróbált öngyilkos lenni egy doboz kodeinnel, még négyoldalas búcsúlevelet is hagyott, melyben ír nekrofil hajlamáról, és az ezzel járó depressziójáról.

Nekrofília

Szexuális deviancia, mely során a halottak és a halál egyfajta szexuális vágyat idéz elő az adott személyben. Többféle módon jelenhet meg, mint például:


- halottakról való szexuális fantáziálás

- a partner „halottként való" viselkedésének ösztönzése szex közben

- halottakról, önkielégítés céljára használt képek őrzése

- hullagyalázás


Ez utóbbi egyébként a Btk. alapján több évnyi szabadságvesztéssel sújtható.

Karen Greenlee a bíróságon az ominózus eseten kívül, még további, közel negyvenet ismert be. Elmondta, hogy e célból leggyakrabban éjszakánként járt vissza munkahelyére. Mivel akkoriban Kaliforniában a nekrofília nem számított bűncselekménynek, így csak kegyeletsértéssel és autólopással vádolták, melyekért 255 dollárnyi bírságot, tizenegy napi elzárást és 2 év felfüggesztett szabadságvesztés kapott.

A nekrofil nő élete ezek után fenekestül felfordult, hiszen az ügy nagy médiavisszhangot kapott, így mindenki megismerte őt. Az emberek értetlenül álltak szexuális vágya előtt, elítélték, miközben elképzelni sem tudták, hogy min ment keresztül, mennyit vívódott magában emiatt.

Karen Greenlee a bíróságon az ominózus eseten kívül, még további, közel negyvenet ismert beFotó: Gary Gillis

Greenlee-nek több kapcsolata is volt, miközben végig a halottak vonzották.

Előbb-utóbb ez partnerei számára is kiderült, akik nagyon keményen reagáltak rá: elmebetegnek titulálták, volt, aki még kezet is emelt rá. Egy ideig azt gondolta, ez a hajlam valóban nem normális, és nem értette, hogy miért nem lehet olyan, mint a többi ember.

Forrás: Suprette
Élettelen modellek a reklámokban (18+)
A divatcégek és beauty-márkák mindig mindenkit csinosabbá, szebbé akarnak tenni, vagy legalábbis a reklámok segítségével elhitetni velünk, fogyasztókkal azt, hogy az adott termék megvásárlásával mi is csinosabbá, szebbé válhatunk. Éppen ezért meglepő, amikor halott modellekkel találkozunk a plakátokon. A különböző balesetek és gyilkosságok művészi ábrázolása gyakoribb, mint hinnénk. Nézd meg őket!

Szexuális kalandozás egy halottal

Egy férfi és egy halott együttlétét viszonylag egyszerű elképzelni – erről egyébként született egy remek könyv is (Gabrielle Wittkop: A nekrofil), melyben az író többek közt részletesen leírja a holtakkal való szexualitásban rejlő nehézségeket. Egy nő azonban hagyományos keretek között jóval nehezebben tud kielégülni egy elhunyt közreműködésével. Talán ezért van, hogy a nekrofilek csupán 10 százaléka nő - vagy egyszerűen csak az efféle parafília iránti vonzalom férfiorientált.

Karen Greenlee a tárgyalás után pár évvel egy interjúban – melyet Jim Mortonnak adott az Apocalypse Culture című könyvhöz – mesélt, többek közt hajlama „technikai" részleteiről is. Elmondta, az emberek tévesen gondolják, hogy az orgazmus eléréséhez behatolás szükséges, hiszen ehhez elegendő a frontális területek ingerlése. A nő azt is felfedte, hogy halott partnereiben nem csupán a testi kielégülést kereste. Egyfajta szerelmet érzett irántuk, így pedig a testek simogatása, ölelése is intim pillanatokkal ajándékozták meg.

A nekrofil nő szerelmet érzett halott partnerei iránt - IllusztrációForrás: WWE Studios

Greenlee rendkívül érzékinek találta a hideget, a temetkezési helyiség berendezését, a halál illatát. Elsősorban olyan fiatal férfi holttestek iránt érzett vonzalmat, melyeket nem sokkal korábban balzsamoztak, de szerette a friss testeket is:

Nagyon izgatott, amikor a holttest szájából kicsordult egy kis vér. Ilyenkor még szenvedélyesebben szerettem őket.  

Az 1979-es esetet követően részt kellett vennie egy terápián, mely a nő állítása szerint sokat segített neki. No, persze nem úgy, ahogy az emberek hitték: a terápiákról egyenesen a temetőbe ment. Megjárta a poklot, míg végül képes volt elfogadni magát.

A beszélgetés után Greenlee megváltoztatta nevét, és elköltözött. Azóta szinte semmit sem lehet róla tudni. Egy biztos, hogy a halottakhoz való vonzódása nem múlt el.