Dr. Adam Ostrzenski, a floridai St. Petersburg Nőgyógyászati Intézetének kutatója egy 83 éves nőn végzett boncolást. Úgy véli, hogy a vizsgálat során megtalálta a G-pontot. Elméletét bizonyítani készül.

Fejsérülés következtében hunyt el az a 83 éves nő, akin Dr. Adam Ostrzenski, a floridai St. Petersburg Nőgyógyászati Intézetének kutatója végzett boncolást. Úgy véli, hogy a vizsgálat során megtalálta azt a harmonikaszerű szövetdarabot, amelyet G-pontnak neveznek. 

Régóta foglalkoztatja a nőket és a férfiakat is a G-pont rejtélyeForrás: Thinkstock

Egy hétórás műtéttel távolította el a szövetdarabot, melyre még mikroszkópos vizsgálat vár, hogy kiderüljön, valójban, az-e, aminek hiszi. A Napidoktor cikke szerint Dr. Amichai Kilchevsky, a connecticuti Yale-New Haven Kórház rezidens urológusa úgy véli, nem a G-pont az, amit kollégája megtalált. Számos tanulmányt átolvasott a témában, egy részükben szintén holttesteken végeztek kísérleteket, ám az eredmények nagyon vegyesek. 

Egyes kutatók találtak olyan területet a hüvelyben, melyen több idegvégződés volt, mások azonban nem. Állítja: Dr. Ostrzenski csak a klitorisz belső részét találta meg.