Annak ellenére, hogy a szex már rég nem tabu, a párok még mindig nem beszélnek egymással. A férfiak fele ugyanis nem tudja, hogy felesége hányszor él át orgazmust szex közben, negyedük pedig túlbecsüli, hogy mennyi is a pontos szám.

A férfiak csaknem felének fogalma sincs arról, hogy a felesége hányszor él át orgazmus szex közben, negyedük pedig nagyobbnak gondolja ezt a számot a valóságnál. Ezt az eredményt mutatta legalábbis a Brigham Young University átfogó kutatása, melyben 1683 heteroszexuális pár vett részt. A kutatásból azonban kiderülnek a pontos számok, vagyis annak aránya, hogy az együttlétek során hányszor élnek át orgazmust a férfiak, és mennyiszer a nők.

A férfiak fele nem tudja, hányszor élvez a feleségük szex közbenForrás: Shutterstock

Míg a férfiak 87 százaléka szinte minden alkalommal elélvez, addig a nők esetében ez csak 49 százalékra igaz. A férfiak 43 százaléka pedig rosszul mérte fel, hogy eljut-e a feleségük a csúcsra. Természetesen egy párkapcsolatban ez nagy problémákat okozhat, hiszen ez mindkét fél számára csalódást okozhat. Jó hír azonban, hogy kommunikációval ez is orvosolható, ehhez azonban arra van szükség, hogy a párok bátran megnyíljanak egymás előtt. Azok a házasok ugyanis, akik nyíltan beszélnek a szexről, sokkal boldogabbak és kielégültebbek is a kutatás szerint.