Újra kezd húdítani a dús fanszőrzet, mint trend, a szakértők szerint ez pedig az egészségünknek is kedvez. A csupasz intim testrészek ugyanis a fertőzések melegágyai lehetnek. 

Egészségesebb a dúsan hagyott fanszőrzet a szőrtelenítettnél - állítják a kutatók. 2016-ba egy felmérés során 7500 nőt és férfit kérdeztek meg és úgy tűnik, hogy azok, akik rendszeresen szőrtelenítik intim testájaikat, sokkal hajlamosabbak a szexuális úton terjedő betegségekre. A Health.com cikkét a Dívány szemlézte. 

Dr. Life, Nincs fertőzés, sérülés azonban igen: erre figyelj oda, ha intim szőrtelenítésre adod a fejed szőrtelenítés gyantaForrás: giphy.com

A herpesz és a tripper például olyanoknál talál be leginkább, akik a csupasz intim tájakat szeretik. Dr. Domnica Moore nőgyógyász szerint a szőrzet megvédi testünket az irritációtól és a fertőzésektől. 

Az is igaz ugyan, hogy a tetvek a dús szőrzetet kedvelik, ám pont a szőrtelenítésnek köszönhetően már nagyon ritka, hogy valaki hordozó legyen. Ha valaki zavar a fehérnemű alól kikandikáló szőrzet, a szakértők inkább azt javasolják, hogy ritkítsa, rövidítse, ne a teljes csupaszságot válassza.