Pokoli fájdalommal járhat akár egy tampon felhelyezése is azoknak a nőknek, akik vaginizmusban szenvednek. Képtelenek ellazítani a medencei és hüvelyi izmaikat, így a szex vagy szóba sem jöhet, vagy fájdalmas lehet. Ám ezt nem kell tabuként kezelni, hiszen van gyógymód. 

A vaginizmusban szenvedő nők képtelenek elllazítani medencei és hüvelyi izmaikat, így akár egy tampon felhelyezése is fájdalmas lehet, szexuális együttlétekkor pedig dyspareunia, azaz fájdalmas közösülés léphet fel. Ezt kiválthatja akár a stressz vagy rossz hálószobai élmények is - írja a The Sun

Vannak olyan nők, akik képesek tampont használni, ám a szexre már képtelenek, vannak, akik összebújnak párjukkal, ám a szex mindig fájdalmas marad. 

Megakadályozhatja a szexuális együttléteket a vaginizmusForrás: Dreamstime

Katie Mann nőgyógyász szerint van gyógymód. A fizioterápia segítségével ellazítják a medencefenék izomzatát annak érdekében, hogy könnyebb legyen a behatolás. Emellett relaxációs gyakorlatokat is tanítanak, hogy megszabaduljanak a fájdalmat okozó problémától. Így a vaginizmusban szenvedő nőknek érdemes kikérni szakember tanácsát, hiszen van gyógymód.