Nők vallottak őszintén arról, miért, mikor és hogyan maszturbálnak.

Unaloműzésként

„Leginkább akkor csinálom, ha unatkozom, vagy ha le akarom vezetni a stresszt. Főleg akkor fordul elő, ha dühös és beindult vagyok egyszerre. Úgy gondolom, hogy egészségügyi okokból is érdemes a szólózás, és utána mindig nagyon jó érzésem támad. De amíg nem unatkozom, addig nincs különösebb igényem rá." (Kata, 25)

Partner hiányában

„Nem támaszkodhatok arra, hogy valaki állandóan mellettem van, amikor épp egy kis kényeztetésre vágyom, így jobb, ha a saját kezembe veszem a dolgokat és magamnak csinálom." (Petra, 23)

Van, aki reggel szereti

„Valami oknál fogva nálam a reggeli rutin része, de a stresszesebb időszakban elvesztem a késztetést. Én mindig is nagyon szexuális beállítottságú voltam, és ezt a partnereim felé is kimutattam. Felszabadul az endorfin és máris jobban vagyok." (Emma, 21)

Nők vallottak a maszturbálásrólForrás: Dreamstime

Gyönyörszerzés

Azelőtt nem igazán maszturbáltam és nem is tudtam mi is okoz örömöt számomra. Olyan iskolába jártam, ahol azt tanították, hogy ez bűn. Sok szakirodalmat átolvasva azonban szükségét láttam annak, hogy tudjam mi is okoz valójában nekem örömet. Különben hogy várhatnám el a másiktól, hogy ő találja ki? Persze a szexuális aktus teljesen más gyönyöröket pendít meg, azonban azóta, hogy jobban megismertem a testemet az önkielégítés által, a szexuális életemben is pozitív változásokat hozott." (Renáta, 26)

Segít elaludni

Ha nincs jobb dolgom, úgymond, és persze ha be vagyok indulva, akkor jöhet egy kis maszti. Függ a hangulatomtól és attól is, hogy mennyire vagyok fáradt, de átlagban úgy kétszer egy héten csinálom. Segít elaludni is." (Zsuzsa, 24) – írja a Ripost.