Legfrissebb tesztünkben – némileg rendhagyó módon – nem egy klasszikus szexuális segédeszköz kerül terítékre, ehelyett az intim egészségünk megőrzésre helyezzük a hangsúlyt!

A medencefenéki mélyizmok, illetve ehhez kapcsolódóan az úgynevezett PC izmok edzése régóta bevett szokás a távol-keleti országokban élő hölgyek körében, azonban az utóbbi évtizedekben a számtalan pozitív hatása miatt ez a mozgásforma egyre népszerűbbé vált Európában is. Hogy melyek ezek a pozitívumok? Először is, a gyakorlatok egyaránt jelenthetnek gyógyírt olyan klasszikus nőgyógyászati problémákra, mint például a szülés utáni nehézkes felépülés az intim területeken, de sok hölgyet kínoz a szűnni nem akaró pisilési inger állandó jelenléte is, amelyet a különféle fertőzések mellett akár a mélyizmok elgyengülése is okozhat. Nem kérdés tehát, hogy ez a (jellemzően Kegel-gyakorlatokként ismert) edzésforma hasznos tevékenység lehet akár preventív jelleggel is, különösképp, hogy a kapcsolódó piackutatás során a húszas éveikben járó hölgyek egynegyede, valamint a középkorú korosztály kétharmada számolt be a fentebb említett nehézségek állandó, vagy időszaki jelenlétéről.

A Kegel-gyakorlatokként ismert edzésforma hasznos tevékenység lehet akár preventív jelleggel isForrás: Shutterstock

Mindezeken felül van még egy ok, amely miatt a Kegel edzések (és ezek legfőbb eszközei, a gésagolyók) évszázadok óta töretlen népszerűségnek örvendenek, ez pedig a szexuális teljesítőképesség és orgazmuskészség jelentős mértékű javulása; a medencefenék mélyizmainak rendszeres tornáztatása magával vonja a hüvelyi izmok edzését is, amelyek így feszesebbé, terhelhetőbbé válnak, ez a plusz erő pedig a tapasztalatok alapján a szexuális életre is pozitív hatást gyakorol.

Tegyük hozzá gyorsan, mindkét fél örömére, hiszen a szűkebb, izmosabb hüvely a férfiak számára is extra élvezetet nyújthat behatolás során, pláne, ha azt a szeretett hölgy intenzív szorítással is képes fokozni. Nem kérdés tehát, hogy érdemes ezzel a területtel foglalkoznunk, azonban a leghatékonyabb Kegel edzéshez napjainkban már nem feltétlenül az egyszerű gésagolyók végeláthatatlan kínálatán át vezet az út.

A Kegel edzések a szexuális teljesítőképesség és orgazmuskészség jelentős mértékű javulását eredményeziForrás: Shutterstock

Az „Elvie Trainer" névre keresztelt termék olyan szempontból nem újdonság, hogy a legtöbb nyugati országban nagyjából másfél éve piacon van, sőt, kínai másolatok egész sora öntötte már el a tematikus webáruházak kínálatát, azonban hazánkban csak nemrégiben vált hivatalosan is megvásárolhatóvá az eredeti termék, így mindenképpen szerettük volna bemutatni nektek! Az Elvie-vel kapcsolatos talán legfontosabb tudnivaló, hogy jelenleg ez a Kegel tornához használható eszközök non-plus ultrája, amelyet a technikai fejlettsége, minősége mellett a vételára is híven tükröz.

Ennek megfelelően sokak számára első pillantásra talán elrettentő lehet az árkülönbség az Elvie, és egy klasszikus gésagolyó-szett, vagy éppen egy külföldről olcsó pénzért beszerezhető másolat között, azonban ahogyan azt a mintegy 6 héten át tartó tesztünk is igazolta, a készülékkel együtt használható ingyenes szoftver annyi plusz motivációt, információt, háttértámogatást, illetve segítséget ad az edzésekhez, hogy hosszabb távon (amely a mélyizmokat érintő gyakorlatok sikerének kulcsmomentuma) sem válik unalmassá vagy épp terhelővé a vele végzett napi rutin.

Elvie TrainerForrás: Dóri és Krisztián

Bizony, terhelővé, hiszen a rosszul végzett edzésmunka itt is megbosszulja önmagát, ha másban nem, az eredménytelenségben mindenképp, azonban azon információk birtokában, amelyet az Elvie az okostelefonunk segítségével valósidőben közvetít felénk, a rosszul végzett munka gyakorlatilag kizárható, ráadásul az edzés eredménye pontosan dokumentált, így az erőfeszítések eredménye hosszabb távon is objektíven követhető, értékelhető. Az elvégzett gyakorlatok vizsgálatában egyébiránt olyannyira alapos az algoritmus, hogy kezdetben nem egyszer jelezte, hogy nem volt tökéletes egy-egy feladat végrehajtása, érdemes lenne újra megpróbálni azt, ráadásként a hibás mozdulat kijavításához tanácsot is adott!

A többek között „Reddot Award 2016 – Product Design Award" díjat is magáénak tudó Elvie egy szolid méretű dobozkában érkezett hozzánk, amelyet ketté nyitva a készüléket is magába foglaló utazó tokkal szembesülhettünk; a végletekig letisztult, minimalista megjelenésű henger legnagyobb trükkje, hogy egyúttal töltőként is funkcionál, ráadásul a tápellátásáról szabványos microUSB kábellel gondoskodhatunk, azaz a legtöbb mobiltelefontöltővel kompatibilis. A kiváló minőségű, rendkívül ízléses megjelenésű henger feliratozott oldalát benyomva csúsztatható szét, és az így előbukkanó fiókban férünk hozzá az anyagminőségét tekintve ugyancsak hibátlan Elvie-hez; a smaragdzöld színű eszköz ultrakönnyű (mindössze 25 gramm), rendkívül pici, tapintása finom és bársonyos az orvosi minőségű szilikon borításnak köszönhetően, szabad szemmel látható illesztéseket pedig egyáltalán nem visel magán. Ebből talán már sejthetitek, hogy a tökéletes biztonság és vízállóság érdekében a készülék indukciós elven, azaz vezetékektől mentesen tölthető, így nem szükséges csatlakoztatnunk hozzá semmit, elegendő a töltőbe helyeznünk használat előtt vagy után. Az elérhető üzemidő természetesen függ az edzések időtartamától illetve rendszerességétől is, azonban átlag napi 5-8 perces kihívásokkal számolva a tapasztalataink alapján két-három hetes töltési ciklusra számíthatunk, ami alapesetben is kiváló érték, de a dokkoló töltővel történő házasítása miatt az Elvie gyakorlatilag folyamatosan munkára készen tartható.

A dobozt ketté nyitva a készüléket is magába foglaló utazó tokkal szembesülhettünk, mely egyúttal töltőként is funkcionálForrás: Dóri és Krisztián

Felmerülhet a kérdés, hogy mihez kellhet az energia, ha rezgőmotor nincs az eszközben?

Merthogy, az Elvie néhány konkurensével szemben nem rezeg, nem pulzál, nem tekereg, hiszen nem örömszerző eszközről van szó, azonban a mérnökök számtalan szenzorral vértezték fel az újdonságot, amelyek működtetéséhez – ahogyan a mobiltelefonnal történő, Bluetooth LE szabványon alapuló kapcsolattartáshoz is - energiára van szükség. A rendszer lelke a fejlett nyomásérzékelés, amely révén a segédeszköz pontosan képes mérni a hüvelyben keletkező izommunka mértékét, mind időtartamában, mind erősségében. Szintén hasznos készség a mozgásszenzor jelenléte, amellyel (nem meglepő módon) az eszköz hüvelyen belüli elmozdulása válik követhetővé. Mindezek – na és persze az erőteljes szoftveres háttér – segítségével az Elvie valós időben monitorozza, értékeli, és egy látványos, bárki által könnyen értelmezhető felület segítségével jelzi is használója számára az edzésmunka főbb paramétereit, illetve a teendőket. Mindez a gyakorlatban egy, a készülék kijelzőjén megjelenő drágakő emelését és süllyesztését jelenti, a megjelenő utasítások függvényében. Egyszerűnek hangzik? Az is, és éppen ebben rejlik az Elvie igazi ereje, a mindennapos használat tapasztalatairól viszont már Dóri számol be nektek!

"Teszteltünk korábban okos gésagolyót, amit eredetileg Kegel edzésekhez szántak, de pluszban vibrátorként is bevethető volt, és bár alapból elégedett is voltam vele, egy dolog viszont nem nyerte el a tetszésemet igazán, ez pedig a mellé használható applikáció. Sajnos az nem működött megbízhatóan, sok esetben lefagyott tőle a telefonom, néha nem reagált megfelelően az érintésekre, rendszeresen nem tudott kapcsolódni, de az utolsó csepp az volt, amikor egyik napról a másikra elvesztek az addig gyűjtött adataim. Az szintén nem volt jó pont, hogy a golyócskát a súlya és mérete miatt kezdetben irreálisan nehéz volt magamban tartani, szóval töredelmesen bevallom, néhány hétnyi használat után inkább a polc mélyére száműztem az egészet.

Mindezek miatt kicsit tartottam egy újabb okos eszköztől, de Elvie tulajdonképpen már a kicsomagolásnál meggyőzött, és első pillantásra beleszerettem! Ahogy Krisztián is írta, az Elvie egy igazi gyöngyszem, szóval még hozzá sem értem, de máris rajongtam érte, a formája és a színe is nagyon jól el van találva, olyan kis pedáns, elegáns, mégis különleges!

Az Elvie formája és színe is nagyon jól el van találvaForrás: Dóri és Krisztián

Súlya szinte nincs is, tényleg bámulatosan könnyű, és a nem egészen 30 milliméteres vastagsága sem fog gondot okozni. Apró figyelmesség, hogy a csomagba rejtettek egy szilikon kabátkát is, ami akkor jöhet jól, ha valakinek éppen hogy túl kicsi lenne a méret, mert ebbe bújtatva az Elvie egy picivel vaskosabbá válik, emiatt pedig biztosan könnyebb használni.

A kényelmen egyébként nem ront ez a kis feltét sem, az első napokban kíváncsiságból én is kipróbáltam, de azon felül, hogy egyszerűbb így megtartani odabent Elvie-t, nem éreztem számottevő különbséget, nagyon jól passzolt belém, és sohasem volt kényelmetlen. Ami Elvie érzékenységét illeti, egyszerűen megdöbbentő, a legkisebb mozdulatot is jelzi, és ez egészen minimálisan romlik csak a plusz kabátka miatt, a feladatokat azzal és anélkül is jól tudtam követni. Szintén jó pont Elvie pici farkincája, ami épphogy csak kilóg odalent felhelyezés után, nagyon rugalmas, nem irritáló, gyakorlatilag egész nap a bugyimban lehetne, akkor sem zavarna,

szóval ha valaki munkaidőben szeretne edzeni Elvie-vel, ez sem jelent majd akadályt! 

A kis töltő henger ötletes, nagyon tetszik, hogy nem kell hozzá saját kábelt keresgélni, a telefontöltőm úgyis mindig kéznél van. Ami plusz pont, hogy nagyon diszkrét, elsőre senki nem találná el, mit is rejt a kis fehér henger, ami kisgyermekes háztartásokban kifejezetten előny lehet. Elvie akkuja egyébként tényleg jól bírja, napi 1 edzés mellett 2 hét alatt sem tudtam teljesen lemeríteni, utána pedig már csak azért töltöttem fel, hogy ne maradjak hoppon, ha használni akarom. Az Elvie-hez tartozó app telefonra varázslása könnyen megy, tényleg nem nagy kunszt, csak rákeres az emberlánya a termék nevére, nem kell mindenfelé külföldi weboldalon barangolva letölteni valamit, amit aztán vagy sikerül feltenni a mobilodra, vagy nem. Az első indításnál regisztrálni kell egy fiókot, megválaszolni néhány kérdést, és ennyi, már csatlakozhatsz is az Elvie-hez. Elvileg legalábbis, nekem ugyanis ezzel a résszel meggyűlt a bajom, de végül rájöttünk, mi a hiba: a Huawei mobilokkal valamilyen okból nem működik együtt az eszköz, de ezt jelzik is a termék weboldalán. Az alkalmazás egyébként pont olyan szép és egyszerű, mint maga a termék, sokkal barátságosabb, mint a korábban általunk kipróbált okosgolyóé volt, és a legjobb, hogy tényleg bámulatosan könnyű a használata, igazából még nyelvtudást sem igényel, bár azért pici angol nem árt hozzá néha.

A kis töltő hengerhez nem kell saját kábelt keresgélni, a telefontöltőm úgyis mindig kéznél vanForrás: Dóri és Krisztián

Az 5 perces edzésprogramokból 4 fajtát találunk: az első használat során választhatunk, hogy csak az alap gyakorlatokat szeretnénk végezni (Training mód), erősítenénk picit odalent (Beginner), új képességekre tennénk szert (Intermediate)...

Mivel bevállalós vagyok, rögtön az utóbbival kezdtem el edzeni, és úgy gondolom, csak akkor érdemesebb gyengébb szintet választani, ha már valamilyen kialakult problémád van odalent, egészséges állapotban nyugodtan bele lehet vágni a legerősebb fokozatban is a gyakorlatozásba, bírni fogod. A programokon belül egyébként nagyjából ugyanazt a két dolgot kell tennünk, szorítani és elengedni az izmainkat, mégpedig parancsszóra! Hogy éppen mennyire kell szorítani, azt egy pici drágakő mozgásával jelzi felénk a program, szóval a feladatunk többnyire annyi, hogy ezt a drágakövet mozgassuk fel-le a kijelzőn, az utasításoknak megfelelően.

Egyszerűen hangzik, és persze az is, de higgyétek el, cseppet sem könnyű!

Egészséges állapotban nyugodtan bele lehet vágni a legerősebb fokozatban is a gyakorlatozásbaForrás: Dóri és Krisztián

Kezdetben engem nem is az erősítő feladatok tettek próbára, hanem inkább azok, ahol egymás után akár 20-30 alkalommal is villámgyorsan kellett elengedni és megszorítani az izmokat, vagy épp folyamatosan szorítani, kábé félpercen keresztül. Kívülről biztosan vicces a látvány, de néhány napos edzésmunka után határozottan izomlázam lett odabent, viszont a második hét után már határozottan könnyebben ment minden feladat. Hogy ne csak az emlékek szépítsék meg a kezdeti élményeket, a program statisztikát is vezet a különböző gyakorlatokban elért eredményekről, és minden edzés végén megmutatja pontban vagy százalékban kifejezve, mennyit is teljesítettünk aznap, illetve hogy mennyi az átlagunk. Ez rendkívül motiváló tud lenni, és a legjobb, hogy a fejlődés szinte már a harmadik negyedik edzéstől folyamatos lesz, bár igazán nagy ugrást akkor láttam az értékekben, amikor visszanéztem a kezdeti, és a 6 hét utáni állapotot!

Beszédes információ a fejlődésre a kifejthető nyomás erőssége, amit minden napi edzés végén lemér a program: nekünk csak szorítani kell egy nagyot, majd megjelenik egy szám. A tesztünk elején mindössze 5,7 pontot kaptam erre a gyakorlatra, most viszont, másfél hónapnyi edzés után már könnyedén elérem a 10,8 pontot is!

Sokat fejlődtem az ügyességi gyakorlatokban is, a gyors szorítás-elengedést mérő típusban például a kezdeti 45%-os eredményességemet 78%-ra tornásztam fel! Mindezt napi 1 gyakorlattal, maximum 5 perc munkával, ennyi ideje pedig minden nőnek kell, hogy legyen önmagára! Ha feledékeny vagy, az sem jelenthet akadályt, Elvie ugyanis rendszeresen üzen majd a telefonodon keresztül, ha már ideje kezelésbe venned!"

A program statisztikát is vezet a különböző gyakorlatokban elért eredményekrőlForrás: Dóri és Krisztián

Habár az Elvie nem a legolcsóbb megoldás a Kegel-edzéshez használható eszközök között, mégis úgy gondoljuk, hogy maximálisan megéri az árát! A kivitelezés minősége, a design, a mellékelt applikáció egyaránt kifogástalan, ráadásul utóbbi (szemben a kínai klónokkal) valóban kiválóan használható, stabil megoldás, ami még biztonságos (TLS kapcsolat, anonimizált adatgyűjtés) felhős hátteret is magáénak tudhat, így a mobilunk cseréje esetén sem veszítjük el az addig elért edzés adatainkat. Mindezek miatt részünkről az Elvie egy különösen ajánlott termék, amely minden nő számára hasznos társ lehet az intim egészsége megőrzéséhez!

Az Elvie Trainert az erotikashow.hu webáruház biztosította számunkra, amelyet ezúton is köszönünk!