Könnyen kiveszhet egy kapcsolatból az intimitás, ha a pár tagjai túlságosan beviszik a hálószobába a mindennapi gondokat. Vannak olyan gondolatok, melyeket száműzni kell annak érdekében, hogy a legnagyobb gyönyörben legyen részed. 

A mindennapi gondok a hálószobába is befészkelhetik magukat, bizonyos gondolatokat el kell engedni ahhoz, hogy ne vesszen ki egy párkapcsolatból az intimitás. 

A pénz hiánya és a jövőtől való félelem például olyannira befészkelheti magát valaki gondolataiba, hogy éjjel-nappal ez jár a fejében. Ez az őrlődés pedig megölheti a szexuális vágyat, főleg, ha a pénzszerzés reményében több és több túlórát vállalt az illető. 

A stressz csökkenti a libidótForrás: Thinkstock

Ugyanilyen libidócsökkentő tényező lehet a munkahelyi stressz. Ha a mobiloddal és az e-mailjeiddel kelsz és fekszel, a hálószobában sem tudsz majd kikapcsolni, így szép lassan csökken az összebújással töltött órák száma. 

Természetesen, ha valakinek gyermekei vannak, minden szabad gondolatát ők kötik le, ám nem szabad, hogy ez szexuális élet rovására menjen. A házaspárok ne a hálószobában beszéljék meg a gyerekekkel kapcsolatos teendőket, hagyjanak időt arra, hogy néhány lopott pillanatot csak egymás felfedezésével töltsenek.