A minnesotai egyetem kutatói arra vonatkozóan végeztek kutatást, vajon nők és férfiak hány százaléka küzdhet szexfüggőséggel. Az eredmények megdöbbentőek. 

Az 1970-es években még sokkal többen ellenezték a házasság előtti szexet, mint most. Most azonban már nemcsak ezt preferálják a fiatalabb generációk, hanem az alkalmi szexet is. Ezzel együtt egyre szélesebb körben terjednek a nyíltan szexuális témákat boncolgató cikkek, videók az interneten. 

A minnesotai egyetem kutatói most azt vizsgálták, vajon a férfiak és nők hány százaléka küzdhet szexfüggőséggel. A Daily Mail cikkét a Szeretlek Magyarország szemlézte. 

Komolyan kell venni a szexfüggőségetForrás: Dreamstime

A „kényszeres szexuális viselkedési zavarként” emlegetett betegség oda vezethet, hogy az érintett nem figyel az egészségére, kivonja magát a társasági életből, és hiába érik kudarcok, mégis ugyanabba az irányba halad. Az ebben szenvedő ugyanis nem tudja kontrollálni a szexualitással kapcsolatos gondolatait, vágyait. A kutatók most 2325, 18 és 50 év közötti embert vizsgáltak, közülük 50,5 százalék volt nő. Megállapították, hogy az országosan reprezentatív minta 8,6%-nál jelzett klinikai szintű szorongást és/vagy egészségkárosodást a szexuális vágyak féken tartásával kapcsolatos nehézségek miatt. Ez az arány a férfiaknál 10,3, a nőknél 7 százalék volt – írja a cikk.