Az Antik Vibrátor Múzeum (Good Vibrations - Antique Vibrator Museum) San Franciscóban található, ahol az alapító, Joani Blank 20 év alatt összegyűjtött vibrátorai, valamint a bolhapiacokon talált és a látogatók által adományozott régi darabok vannak kiállítva. A gyűjteményben az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig találni önkielégítő eszközöket, amelyeket elnézve szinte hihetetlen, hogy orgazmushoz jutatták a nőket. 

Az 1900-as évekig a vibrátorokat kizárólag orvosok használták

Az első ilyen eszköz 1869-ben készült, amikor az amerikai orvos, George Taylor szabadalmaztatta az első gőzzel működő masszázs és vibrációs készüléket. Ezek szolgáltatását azonban csak bizonyos gyógyfürdőkben és orvosi rendelőkben lehetett igénybe venni, mivel a gyártása költséges, mozgatása pedig nehéz volt.

Az 1900-as évekig a vibrátorokat kizárólag orvosok használták - Jelenet a Hisztéria című filmbőlForrás: YouTube

1880-ban az első elemes működésű vibrátort egy brit orvos, Joseph Mortimer Granville tervezte. A mostaniakhoz hasonlóan az akkumulátorral működő vibrátor olcsóbb és kisebb volt, így több emberhez eljutott. 1900-ra több mint egy tucat cég kezdett el ilyen készülékeket gyártani és forgalmazni. Az újonnan villamosított otthonban a nők lelkes fogyasztói voltak az elektromos készülékeknek, épp ezért az akkumulátoros vibrátorok mellett megjelentek a vezetékesek is. 

A századfordulón a vibrátorokat háztartási gépekként kezdték forgalmazni

A vibrátorokat széles körben reklámozták az olyan kiadványokban, mint a Modern Woman and Woman's Home Companion. Több hirdetés állította, hogy a vibrátor számos betegségben segíthet, sőt egyenesen az örök fiatalság zálogának titulálták. Ugyanakkor voltak olyanok is, amelyek kevésbé kendőzték el az igazságot, és a női igényeket kielégítő hatásaira alapozva írták meg a hirdetés szövegét.

A századfordulón a vibrátorokat háztartási gépekként forgalmaztákForrás: NORTHFOTO
Rúd a méhszájba: A legborzalmasabb fogamzásgátlási módszerek

A fogamzásgátlás még a mai felvilágosult korban is elsősorban a nő feladata – ez a hozzáállás a múltban még jellemzőbb volt. A hölgyek pedig valóban megtettek szinte bármit azért, hogy ne essenek teherbe. Olvasd tovább!

Az 1920-as évek közepén a vibrátorok elkezdtek erotikus filmekben és fotókon is megjelenni, az évtizedek alatt pedig egyre elfogadottabb eszközökké váltak a háztartásokban is.

A vibrátorokat továbbra is reklámozták a női magazinok hátsó lapjain, de megjelentek a szexuális forradalom generációjához tartozó nőkhöz szóló kiadványokban is.

Kattints a képre, és nézd meg, hogy régen a nők milyen eszközökkel jutottak a csúcsra:

Forrás: NORTHFOTO