Mindenkinek vannak elképzelései arról, milyen is a kielégítő szexuális élet, de az elvárások általában távol állnak a valóságtól, és sokan ezért olyan dolgok miatt is aggódnak, amelyek valójában nem problémák. Tracey Cox terapeuta elárulta, melyek azok a szexgondok, amelyek teljesen normálisak.

Heti kettőnél kevesebbszer szexelsz Nagyon sok kutatás készült arról, hogy átlagosan hányszor bújnak ágyba a párok hetente, de kár lenne ehhez viszonyítani a szexuális életet. Ha gyerekekkel, pénzügyi gondokkal és még egyebekkel kell zsonglőrködni, nem meglepő, ha mondjuk csak havi egyszer kerül erre sor, ám friss kapcsolatoknál ugyanez már aggodalomra adhat okot. Ráadásul a pároknak eltérő a szexuális vágyuk, és vannak, akiknek inkább a minőség, mintsem a mennyiség a fontos.

Ezek valójában nem problémák a szexuális életbenForrás: Shutterstock

Másra gondolsz szex közbenBármennyire is szereti valaki a partnerét, az ember alapvetően vágyik az újdonságra. A szerelem még nem szünteti meg a mások iránt érzett vonzalmat, egyszerűen megakadályozza, hogy bele is menjünk a kalandokba. Persze ha minden alkalommal másra gondol az illető, az már problémát jelent, de egy-egy álmodozás még nem ad okot az aggodalomra.

Pornófilmek nézése A legtöbbször a nők érzik problémának, ha a partnerük pornót néz, pedig alapvetően ez még nem baj. Könnyen előfordulhat, hogy csak a partner hiánya miatt fordul a felnőttfilmek felé a nő vagy a férfi, vagy éppen azért, mert a másik félnek éppen nincsen kedve az együttléthez. Ha azonban túl hosszú időt tölt az egyik fél pornóval, vagy a szexet helyettesíti ezzel, az már gond.