Az egészséges szexuális élet elégedettséget, nyugalmat és boldogságot ad, de ha a szex kényszerré válik, egyelten jótékony hatása sem mutatkozik meg. És sajnos úgy tűnik, hogy sokkal többen küzdenek szexfüggőséggel, mint eddig gondoltuk.

A Minnesotai Egyetem kutatói azt találták, hogy a férfiak 10 százaléka és a nők 7 százaléka küzd a szexuális gondolatai, kényszerei kordában tartásával. Ráadásul ez még inkább érinti a különböző társadalmi csoportokat, mondjuk a faji vagy szexuális kisebbségeket. Bár a pszichiátereket, szülőket és közegészségügyi szakértőket aggodalommal tölti el, hogy a szexuális viselkedés kicsúszik az irányítás alól, ez egy megosztó téma, a mentális rendellenességek diagnosztikai és statisztikai kézikönyve ugyanis nem sorolja a hiperszexualitást az addikciók közé, ám az Egészségügyi Világszervezet már szerepelteti a kényszeres szexuális magatartást a mentális betegségek között.

A szexfüggőség sokkal gyakoribb, és nemcsak a férfiakat érintiForrás: Shutterstock

A szexfüggőség felcímkézésével nem értenek egyet tehát a szakértők, azért az világos, hogy az ezzel küzdő embereknek segíteni kell, mert gyakori, hogy elhanyagolják a kapcsolataikat, és az egészségükre sem figyelnek oda,  és a kedvezőtlen következmények ellenére is folytatják ezt a magatartást. A legtöbben persze tagadják, hogy problémájuk lenne. A kutatásban 2325 felnőtt vett részt, 50,5 százalékuk 18 és 50 év közötti nő volt. Kiderült, hogy nem igaz az a korábbi feltevés, amely szerint a szexfüggőség sokkal gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél - írja a Daily Mail.

Képtelenek nemet mondani - Szexfüggő sztárok

Ezek a sztárok képtelenek lemondani a szexről. Sokaknak a házasságuk is ráment a szexfüggőségükre, mások valóságshow-ba vonultak, hogy kigyógyuljanak az állandó maszturbálásból. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!