Kutatások azt mutatják, hogy a nők 40 százaléka nehézségekbe ütközik, ha orgazmusról van szó. Egy friss kutatás azonban most megoldást kínál arra, hogyan érhetik el könnyebben az orgazmust, sőt még arra is van gyógyír, hogyan lehet még hosszabb a gyönyör. 

A Mirror cikke szerint a nők 40 százaléka ütközik akadályba, ha orgazmusról van szó. Ez vonatkozik a társas együttlére és a maszturbációra is. 

Ám egy friss kutatás most arra akart fényt deríteni, hogy mi történik a nők agyában, amikor orgazmusközeli állapotba kerülnek. Ezt vizsgálták akkor is, amikor egy nő szexuális játékszert használt, és akkor is, amikor a maszturbációhoz nem használt semmilyen eszközt. Arra az eredményre jutottak, hogy egy nő orgazmusa 17 százalékkal hosszabb, amikor szexuális segédeszközt használ. 

Ez lehet a megoldás a női orgazmusraForrás: Dreamstime

Neurológusok megvizsgálták, hogy a nők agyi alfahulláma drasztikusan megnőtt, amikor szexuális játékot használtak. Érdemes lehet tehát nemcsak a maszturbációnál, hanem a páros együttléteknél is bevetni valamilyen segédeszközt.