A szexuális fantáziák és a személyiség kapcsolatát vizsgálta egy amerikai kutató, és arra jutott, hogy bizony sokat elárul a képzelgésed arról, milyen ember vagy. 

Kiderült, hogy a szexuális fantáziáink sokkal többet elárulnak rólunk, mint eddig hittük. Ezek tükrözik a személyiségünket és a jellemzőinket, legalábbis részben. Erre jutott Justin J. Lehmiller amerikai kutató, aki könyvben foglalta össze a tanulságokat. Összesen 4000 embert vizsgált az amerikai társadalom legszélesebb palettájáról - írja a Huffington Post. A 18 és 87 év közötti embereknek több száz kérdésre kellett válaszolniuk, partnereikről, kedvenc szexuális fantáziájukról és helyszínekről. Be kellett sorolniuk magukat az öt nagy személyiségtípus egyikébe is.

A szexuális fantáziád sokat elárul a személyiségedrőlForrás: Thinkstock

Extraverzió
Az extrovertáltak a hármas szexről, vagy éppen a csoportos szexről fantáziálnak inkább, az introvertáltak azonban sokkal vadabb dolgokról. A szexuális tabuknak számító dolgokról képzelegnek, valószínűleg azért, mert az introvertáltak nehezebben állapítják meg, milyen szexuális kapcsolatot is szeretnének.

LelkiismeretességA lelkiismeretes személyiségtípusba tartozó emberek a szexben és a fantáziálásban is lelkiismeretesek. Jobban szeretnek megfelelni a normáknak, kevésbé fantáziálnak szadomazo szexről vagy tabukról. Azt ne gondoljuk viszont, hogy rosszak lennének az ágyban: egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a lelkiismeretes férfiaknak és nőknek kielégítőbb a szexuális életük, mint a többieknek.

BarátságosságAzok, akik inkább barátságosak, nagyon odaadók az ágyban. A fantáziájuk is több kölcsönös örömöt rejt, ők tényleg szeretnék látni, hogy a partnerük élvezi az együttlétet. Nem képzelegnek azonban sokat az érzelmek nélküli szexről és a tabukról sem.

Érzelmi stabilitásAzok, akik érzelmileg nem stabilak, sokkal stresszesebb életet élnek, ezért a fantáziájukban már nem akarnak idegeskedni. Az ő képzelgéseik nyugodtak, érzelmesek és romantikusak. Kevésbé fantáziálnak csoportos szexről vagy újdonságokról, mert ezek bizonytalansággal töltik el őket, ami nagyon stresszes.

Tapasztalatra való nyitottságA nyitott emberek szexuális fantáziája a legszínesebb. Szinte mindenről képesek fantáziálni, a nyugodt, érzelmes szextől egészen a szexuális tabukig. Nem meglepő, hiszen ezek az emberek alapvetően természetüknél fogva kíváncsiak, így a szexuális fantáziálásuk során is nyitottak és érdeklődők.