Sokan nincsenek azzal tisztában, mit szabad és mit nem közvetlenül szex után. Most utóbbiakat gyűjtöttük össze. Ezekkel vigyázz, mert problémákat okozhatnak!

Meleg fürdő

Szex során a szeméremtest megduzzad és elvékonyodik rajta a hámréteg, ez pedig megkönnyíti a fertőzések terjedését. Ügyelj arra, hogy ilyenkor kerüld a meleg fürdőt, ugyanis még a csapvízben is lehetnek kórokozók.

Szappannal mosakodás

Sokan egyből a zuhany alá állnak szex után. Ezzel nincs baj, viszont azzal igen, ha szappant használsz. Ez ugyanis irritálhatja a nemi szerveken lévő bőrt és allergiás reakciót válhat ki, valamint a fertőzések esélyét is növeli.

Nedves törlőkendő

Jó ötletnek tűnhet a nedves törlőkenő használta szex után, de mégse tedd. A bennük lévő illatanyag és fertőtlenítőszer ugyanis irritálhatja a bőrt. Helyette használj inkább egy tiszta papírzsebkendőt.

Ezeket ne tedd együttlét utánForrás: Thinkstock

Tisztítatlan szexjáték

Ha a szex során használtál szexjátékot, nem szabad egyből bedobnod a fiókodba. Soha ne feledkezz meg a tisztításról, hiszen baktériumok telepedhetnek meg rajta.

Feszes bugyi

Szex után kerüld a túl feszes alsóneműt. Bár sokan egyből felöltöznek az együttlét után, a vaginának levegőre van szüksége ahhoz, hogy beinduljon az öntisztító folyamata.

Telefon

Szex után ne nyúlj egyből a telefonodhoz, ezt ugyanis valószínűleg rossz néven fogja venni a párod. Inkább foglalkozz még a partnereddel, biztosan jól fog esni neki egy-két extra ölelés, puszi – írja a Ripost.