A mai napig rengeteg tévhit kering a szexről. Most tisztázunk közülük néhányat. Nézzük, mi az, ami egyáltalán nem igaz.

Megszakított közösülés során nem eshetsz teherbe

Nőkben és férfiakban is él az a tévhit, miszerint ha ejakuláció előtt megszakítják a közösülést, akkor a nő nem lehet terhes. Ennek azonban semmiképp nem szabad bedőlni, a statisztikák szerint ugyanis ötből egy nő pontosan így esik teherbe. Ráadásul ez a módszer még a szexuális úton terjedő betegségektől sem véd.

Két nő csak orálisan kényeztetheti egymást

Rengeteg heteroszexuális hiszi azt, hogy a leszbikusok csakis orálisan kényeztethetik egymást. Annak ellenére, hogy a nőknek nincs péniszük, mégis rengeteg olyan módot találhatnak, amellyel csúcsra juttathatják a másikat. Használhatják az ujjaikat, valamint szexjátékokat is bevethetnek.

Sokak fejében élnek tévhitek a szexrőlForrás: Shutterstock

A női ejakuláció csak vizelet

Tévhit, hogy a női ejakuláció során távozó testnedv vizelet. Ez a folyadék egy mirigyből származik és a G-pont stimulálása során szabadul fel a húgycsőben. Teljesen más a textúrája, a színe és az illata, mint a vizeletnek.

Nem szexelhetsz akkor, amikor menstruálsz

Sokan undorodnak tőle, de valójában nyugodtan lehet szexelni menstruáció közben is. Általában futó kalandok során ezt kerülik a partnerek, de hosszú távú párkapcsolatban működhet. A lényeg, hogy egyik fél se érezze kényelmetlenül közben magát – írja az EliteDaily.