Időről időre felmerül a kérdés: vajon teherbe lehet-e esni spermiummal szennyezett vécédeszkától. Nos, igen is meg nem is. Elméletileg elképzelhető, de a gyakorlatban nulla az esélye. 

A Metro járt utána a népszerű szexmítosznak, hogy teherbe lehet-e esni spermiummal szennyezett vécéülőkétől. A kérdés azért merülhet fel, mert tény, hogy a spermák akár napokig is életben maradnak. Igaz azonban, hogy csak a számukra ideális környezetben, tehát a vécéülőkén biztosan nem, vagy nem sokáig. Elméletben persze lehetséges, hogy egy nő éppen az után megy el vécére, hogy előtte valaki a deszkára ejakulált, de még így is nehezen elképzelhető, hogy az ülőke érintkezik a hüvelybemenettel. 

Forrás: Thinkstock

Valószínűbb az, hogy mire a nő vécére megy, a deszkán lévő spermák jó eséllyel meghaltak, de ha netán még ha él is a sperma, ráadásul érintkezik a nő hüvelybemenetével, onnan még nagyon hosszú út vezet a petesejtig. 

Tehát meglepő, de elméletileg lehetséges, hogy valaki teherbe essen egy ondóval szennyezett vécéülőkétől, azonban arra, hogy ez a valóságban előforduljon valakivel, szinte nincs esély.