Meglepő dolgok történhetnek velünk orgazmus közben: hirtelen elsírhatjuk magunkat és a fejünk is megfájdulhat. Kiderült, mi ennek az oka.

Fejfájás

Előfordult már veled, hogy szex közben megfájdult a fejed? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel. Bizonyos embereknél az orgazmus fejfájáshoz vezet. Egyelőre azonban a szakemberek sem tudják megmondani, pontosan mi okozza ezt.

Sírás

Szex során rengeteg hormon szabadul fel a szervezetünkben. Az orgazmust pedig sokszor úgy éli meg a testünk, mint egy hirtelen megkönnyebbülést a benne felgyülemlett stressztől, ez pedig akár zokogást is előidézhet bizonyos embereknél.

Fejfájást és sírást is előidézhet az orgazmusForrás: Shutterstock

Tüsszentés

Bármilyen furcsán hangzik, van, aki orgazmus közben elkezd tüsszenteni. A Ripost azt írja, ennek az az oka, hogy a szex stimulálja az idegrendszert, ami az orrnyálkahártya idegeit is beindíthatja.

Lábremegés

Ne aggódj, teljesen normális jelenség szex közben a lábremegés. Ilyenkor a pulzusszám és a vérnyomás megemelkedik, a légzés szaporává válik és önkéntelen izomrángás is kialakulhat.

Eufória

Férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat eufória szex közben. Mindez annak köszönhető, hogy az agy elkezdi termelni a szerotonint, azaz a boldogsághormont.