Előfordul, hogy egy párkapcsolatban az évek során ellaposodik a szex, a felek már nem törik a fejüket újításokon. Ilyenkor sokan a nyitott házasság és a swingerklubok világát választják. De hogyan működik ez a gyakorlatban?

Számos párkapcsolat akad, ahol néhány év után ellaposodik a szex, már betéve ismerik a másik mozdulatait, mimikáját. Akkor is, ha egyébként teljes az összhang, ez elronthatja a harmóniát. 

„Nem mondom azt, hogy törvényszerű, hogy így legyen, mégis nagyon gyakori. Ennek a legfőbb oka mi magunk vagyunk. Egy idő után már nem fektetünk energiát abba, hogy időről időre megújuljunk. Bedarálnak a hétköznapok. Minden más inkább élvez prioritást, mint az, hogy feldobjuk az egysíkú együttléteket. Egy idő után a szex is a kipipálandó feladatok listájára kerül sok párkapcsolatban” – nyilatkozta a Napidoktornak Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

A terapeuta egy házaspárról is mesélt, akit Zoltánnak és Zsuzsának nevezett. Ők úgy döntöttek, hogy megnyitják házasságukat annak érdekében, hogy visszatérjen a harmónia. Mint kiderült: Zoltán volt az, aki felvetette az ötletet. 

Van, akinek beválik, ha megnyitja a házasságátForrás: Getty Images/iStockphoto/Anchiy/Anchiy

„A már említett okok miatt az érdeklődés a részemről folyamatos volt. Zsuzsa viszont nagyon konzervatív nevelést kapott, és ennek a hatása erősen érződött. Olyan családban nőtt fel, ahol tabu volt a szexre még gondolni is. A szülei, mint utólag kiderült, életük során maximum 15–20 alkalommal éltek szexuális életet. Jellemzően az anyósom mondott mindig nemet az apósom közeledésére. Nem meglepő, gondolom, hogy az ötletet én vetettem fel, kb. 4-5 évvel az esküvőnk után. Zsuzsa legjobb barátnőjével és a férjével szoros baráti kapcsolatot ápoltunk. Minden hétvégén találkoztunk, naturista strandra jártunk, éjszaka a Velencei-tóban meztelenül fürödtünk. Egy idő után a barátnő több utalást is tett rá, hogy megpróbálhatnánk négyesben. Zsuzsa már nem olyan határozottan, de nemet mondott, Klári azonban folyamatosan győzködte, hogy próbáljon kilépni a magzatburokból” – emlékezett vissza a történtekre a férfi. Most már havonta egyszer összejárnak az említett házaspárral azért, hogy ne csak a szabadidejüket, hanem a hálószobát is megosszák. 

Az első alkalom azonban nem ment zökkenőmentesen. „Az első alkalom a baráti házaspárnál volt, mert akkor mi még a szüleimnél laktunk. Sokat bénáskodtunk. Noha mindenki elélvezett valahogy, de jellemzően nem találtuk a helyünket egymás mellett” – árulta el Zoltán. 

Ma már swingerklubokba is rendszeresen járnak Zsuzsával. „Mások látványa nagyon izgató. Az ad egy nagy adrenalinfröccsöt a kezdéshez. Sokkal nyitottabbnak érezzük magunkat most, mint a kapcsolatunk kezdetén, akár az extremitások felé is” – osztotta meg élményeit a swingerklubról a férfi, aki azt is elárulta, hogy jó hatással volt szexuális életükre a nyitás. "Például amikor hazaérünk egy 'baráti' összejövetelről, és ha még nem fáradtunk el, mi még egy orális szexet beiktatunk vagy másnap reggel – ez jellemzően a vasárnap –, ébredés után megfogjuk egymás kezét, és közös maszturbálással 'ébredünk'. Egyébként sem fekszünk le hétköznapokon úgy, hogy egymás kezét ne fogjuk meg. Így alszunk el már 25 éve” – vallotta a férj.