A nők olykor hajlamosak arra, hogy elbagatellizálják fájdalmaikat, így van ez akkor is, amikor szex közben vagy után éreznek erős vagy enyhe fájdalmat. Pedig ezt többféle problémát is takarhat, érdemes orvoshoz fordulni. 

Ha szex közben vagy után fájdalmat érzünk, nem söpörhetjük a szőnyeg alá a problémát, ugyanis többféle rendellenesség előjele lehet. Érdemes azonnal orvoshoz fordulni, ne hagyjuk a diagnózist saját magunkra. 

Medencefájdalom 

A szeretkezés alatt érzett fájdalom nem természetes. Ha esetleg kellemetlenséget tapasztalt a behatoláskor, az jelezheti a kismedence gyulladásos állapotát, de endometriózist, petefészekcisztát vagy akár daganatos betegségre is utalhat. 

Megkeseríti az édes pillanatokat a fellépő fájdalomForrás: Thinkstock

Hüvelyi fertőzés 

Ha a Trichomonasszal vagy nemi herpesszel van dolgunk, akkor közösülés során a hímvessző kidörzsöli a hüvely nyálkahártyáját, és szúró, égő, kellemetlen és fájdalmas érzést kelt.  

Csiklófájdalom 

Igen, a csikló is fájhat szeretkezés közben, ezzel is érdemes orvoshoz fordulni. Fájhat például a nem megfelelő tisztálkodástól, kisugárzó kismedencei gyulladástól.