Tesztelőpárosunk férfi tagja, Krisztián számos férfi örömszerzőt kipróbált az elmúlt hónapokban, azonban a KIIROO újdonsága az ígéretek szerint minden területen túlmutat az eddig tesztelt megoldásokon. Lássuk, mi teljesül mindebből a valóságban!

Először is engedjétek meg, hogy azonnal korrigáljuk is a bevezető szövegben szereplő állítást, ugyanis a KIIROO teméke nem csupán a valóságban kápráztatja el használóját, éppen ellenkezőleg, a termék talán legnagyobb erénye, hogy a fizikai távolság mellett a virtuális és fizikai dimenziók közötti határt is képes részben elmosni. Hogy mire is gondoltunk pontosan, azt alább még részletesen kifejtjük, de kezdetnek essünk is túl a szokásos körökön!

A KIIROO (habár ismeretlennek tűnhet) nem kezdő név a szakmában, többek között a vállalat nevéhez fűződik az OhMiBod sorozat is, amely újításaival üde színfolt volt az utóbbi évek amúgy sem unalmas vibrátor palettáján. Emellett a holland illetőségű cég úttörője a VR szexuális segédeszközök szegmensének, amelyben jelen pillanatban piacvezető szerepet tölt be, de a lassan már megszokottá váló, egymással az interneten át összeköthető szexuális segédeszközök fejlesztésében is élen jár, fej-fej mellett haladva a műfaj másik klasszikusának tekinthető Lovense-szel. Ami a KIIROO-t kiemeli a vetélytársak tömegéből, az a minőségi felnőtt VR tartalmakat kínáló weboldalakkal történő szoros együttműködés, amely jórészt előre vetíti, miben is nyújt többet az ONYX 2 névre keresztelt maszturbátor az olcsóbb, „offline” versenytársaknál!

ONYX 2 maszturbátorForrás: Dóri és Krisztián

Igen, ez egy kifejezetten a VR tartalmak fogyasztására kihegyezett eszköz, amely nem kevesebbet kínál, minthogy a képernyőn zajló eseményeket valós időben követi le és közvetíti azt használója felé, mégpedig igen kellemes fizikai ingerek formájában!

Nagyon fontos kiemelni, hogy ezek a speciálisan előkészített, jellemzően online elérhető videós tartalmak már túlnőttek a kezdeti gyermekbetegségeken, így mind számukban, mind minőségükben bőven túlmutatnak az elvárhatón, így nem csupán egy elméleti lehetőségről van szó, amelyet a gyakorlatban sohasem használhatunk majd, sőt!

A képernyőn zajló eseményeket valós időben követi le és közvetíti azt használója feléForrás: Dóri és Krisztián

Fontos kiemelni, hogy az ONYX 2 nem csupán VR anyagok fogyasztására alkalmas, hanem ezek hiányában úgy is, mint egy klasszikus maszturbátor, vagy épp egy másik KIIROO eszközhöz linkelve úgy, mint egy távkapcsolatot segítő interaktív megoldás, így használata természetesen nem előfizetéshez kötött. Bármilyen módon is vesszük kezelésbe az egyébként rendkívül jó minőségű anyagokból felépülő, letisztult megjelenésű eszközt, az egészen biztos, hogy a speciális, 12 önállóan mozgó gyűrűből álló kényeztetőben örömünket leljük majd. Ami a behelyezhető méreteket illeti, a gyártó nem adott meg maximális értékeket, azonban az európai átlagot figyelembe véve amúgy is inkább a minimum lesz az, ami lényeges lehet a használat szempontjából. Ne is kerülgessük tovább a forró kását: ha nincs legalább 12-13 centi hosszú, és 4,5 centiméter átmérőjű péniszed, sajnos más megoldást kell keresned, jelen állás szerint ugyanis nagyjából ennyi kell, hogy a termék mellé csomagolt, rendkívül jó minőségű Fleshlight SuperSkin sleeveben otthonosan érezd majd magad, plusz érzékelj is valamit az ONYX 2 elképesztő produkciójából. Ennek elsődleges oka, hogy a belső gyűrűk mozgását rendkívül finomra hangolták a tervezők, így ha nem elég vastag a szalámid, egyszerűen semmit (vagy csak nagyon keveset) érzel majd mindebből. A hossz szintén kiemelten fontos szempont jelen esetben, hiszen a legkülső gyűrű is nagyjából 7- 8 centiméterre van a bemenettől, ráadásul néhány további centiméterre is szükség van ahhoz, hogy legalább a kéjléced makk részét hatékonyan kényeztetni tudja az eszköz. A belső sleeve hossza egyébként 16,5 centiméter (de rugalmas), az átmérője pedig 4 centiméter (szintén bőven terhelhető). Hogy a későbbiekben lesz-e esetleg egy szűkebb/bővebb variáns ebből a betétből (mint ahogyan az például az Autoblow 2+ esetében is van), egyelőre még kérdéses, így vásárlás előtt azt ajánljuk, mindenki ragadjon egy vonalzót, és ne bízza a dolgot a véletlenre! ;)

A belső sleeve hossza 16,5 centiméter, az átmérője pedig 4 centiméterForrás: Dóri és Krisztián

Mindebből talán már sejthető, hogy az ONYX 2 nem kis darab, és a látszat nem csal, valóban hatalmas eszközről van szó. Hosszát tekintve mintegy 26 centiméterről beszélhetünk, amelyhez 940 grammos (!) tömeg társul. Mindez nagyjából lehetetlenné teszi a kéznélküli használatot még fekvő állapotban is (kivéve talán a NAGYON szerencsés adottságokkal megáldott férfiak esetében), de mindez tulajdonképpen nem is lehet elvárás egy ennyire összetett mechanikával dolgozó segédeszköz kapcsán. Annál inkább a teljesítmény, e tekintetben viszont garantáltan nem lesz okunk majd a panaszra:

az ONYX 2 nem kevesebb, mint 140 fel-le mozdulatra képes percenként, amellyel versenyezni maximum pubertáskori önmagunk tudna.

Külön jó pont, hogy a hasonló teljesítményű, már piacon lévő vetélytársakkal szemben az ONYX 2 akkumulátort kapott a közvetlen hálózati betáplálás helyett, így használata lényegesen kényelmesebb, mint a vezetékes konkurenseké. A fixen beépített, nem cserélhető kivitelű akkumulátorral kapcsolatban némileg fájó pont,  hogy feltöltése durván 4 órán át zajlott még nagyteljesítményű adapter használata mellett is, így nem árt jó előre gondoskodni erről, vagy épp minden használatot követően rutinból töltőre rakni a játékszert. Egy feltöltés nagyjából 50-60 percnyi mókára elegendő kraftot biztosít aktív Bluetooth kapcsolat mellett, ami azért lássuk be, a legtöbbünk számára több, mint elegendő érték. A feltöltés mikéntjével szerencsére nem lesz majd gondunk, hiszen az egy szimpla microUSB kábel segítségével bárhol elvégezhető, a szükséges csatlakozót a készülék hátoldalán, egy gumiborítás mögött lapulva találjuk. Apropó, gumiborítás: a készülék nem vízálló, ezért kádba meríteni tilos, a tisztításához azonban erre amúgy sincs szükség, hiszen a sleeve néhány mozdulattal eltávolítható a műanyag vázból.

Az ONYX 2 nem kevesebb, mint 140 fel-le mozdulatra képes percenkéntForrás: Dóri és Krisztián

Az előlapon elhelyezett kezelőszervek számát nem vitték túlzásba, de minden olyan beállítás elérhető így, amelyre szükségünk lehet: a nyomógomb hosszú lenyomásával kapcsolhatjuk be az örömszerzőt, míg a rövid gombnyomásokkal a funkciók között váltogathatunk. Alapértelmezetten mindig BT módban kapcsol be az eszköz, ekkor társíthatjuk telefonunkhoz, így ebben az üzemmódban érdemes a tematikus videós anyagokat is megtekinteni, és ha összekapcsolódnánk más KIIROO eszközökkel, szintén ezt kell használnunk. A következő (lila LED fénnyel visszajelzett) funkció a klasszikus manuális mód, itt a belső gyűrűsor mozgatását tudjuk aktiválni a gomb felett elhelyezett érintősávon végzett fel-le mozdulatok segítségével. A harmadik, világító lila színnel visszajelzett funkció már egy program, amely egyenletes sebességű le-fel mozdulatokkal kényezteti használóját. A sebesség természetesen az érintősáv + és – gombjai segítségével szabályozható. Az utolsó, szintén folyamatos lila fénnyel jelzett programban egy folyamatosan gyorsuló és lassuló kényeztetést élvezhetünk, az intenzitás itt is változtatható a fokozatváltó gombok révén.

A legnagyobb szám azonban mégsem ez az ONYX 2 kapcsán, hanem az online anyagok támogatása, amelyek élvezetéhez jelen pillanatban a legalkalmasabb opció a Feelme.com weboldal (ezt ajánlja egyébként a KIIROO is). A szokásos előfizetői rendszer mellett találunk szép számban ingyenes (de teljes hosszúságú) anyagokat is, sőt, még Google Cardboard kompatibilis 3D szemüvegünket is bevethetjük a 3D VR szekcióban, közel teljessé varázsolva ezzel az élményt. A klasszikus VR anyagok között biztosan megtaláljuk majd az ízlésünkre szabott filmeket, hiszen a kínálat bőséges, tematikáját illetően minden casual igényt kielégít (néha még többet is). A 3D VR mozik zöme a jól ismert 1 férfi 1 nő felállást követi, a helyzetbe történő beleélést leginkább segítő lovagló, illetve hátulról behatoló pózokban, de a feltöltött videók köre van annyira változatos, hogy az ember ne unja el akár hetek alatt sem. A filmek minőségére egyébiránt olyan nevek jelentenek garanciát, mint például a Naughty America, a Wicked Pictures, a JolieandFriends, vagy épp a WankzVR, szóval tényleg számos videó vár itt megtekintésre, a lehetőségeinknek talán csak a pénztárcánk (vagy épp párunk számonkérő tekintete :) ) szab majd határt. A készülék és a weboldal között a mobiltelefonunk (iOS és Android egyaránt), pontosabban az arra telepített „Feel Connect” alkalmazás teremt kapcsolatot, magát az adott segédeszközt pedig egy ingyenes regisztrációt követően egy QR kód alkalmazáson belüli szkennelésével csatlakoztathatjuk a fiókunk alá. Mindez leírva bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen a valóságban, ráadásul mind az applikáció, mind a Feelme.com weboldal alapos és közérthető lépésekben magyarázza el a folyamatot, így ne riasszon el senkit a terméktől, ha nem járatos a technika világában. Az egyetlen bukkanó az lehet, hogy az ONYX-ot néha törölni, majd újra fel kell venni az applikációban a használathoz, amely okára a teszt időtartama alatt sajnos nem jöttünk rá, de megeshet, hogy csak a mi készülékünkben volt a hiba. Mindenesetre, az újracsatlakoztatás folyamatában is segít az angol nyelvű applikáció, amennyiben szükségessé válik.

A legnagyobb szám az ONYX 2 kapcsán, az online anyagok támogatásaForrás: Dóri és Krisztián

Ami a használatot illeti, valóban rendkívül intenzív az élmény, különösképp 3D szemüveg viselése, és ehhez kapcsolódó videó megtekintése esetén. Már egy kifejezetten olcsónak számító, 3-4 ezer forintért megvásárolható Google Cardboard 2.0 kompatibilis eszköz is új perspektívát nyitott meg az ONYX 2 használata során, és most először éreztük úgy az elmúlt évek tesztjei során, hogy ha tovább viszik ezt a 3D / VR vonalat a gyártók, egyúttal tökéletesítik is azt, az bizony komoly változásokat hozhat a (nem is olyan távoli) jövő szexualitásában (na jó, amikor először tapasztaltuk, mit művel a Womanizer Dóri testével, nagyjából ugyanígy esett le az állunk). Természetesen szó sincs róla, hogy az ONYX  (legyen bármennyire is élethű, és kövesse bármennyire is sebészi pontossággal a képernyőn zajló eseményeket) kiválthat egy hús-vér szexuális partnert, az azonban biztos, hogy akkora lökést adhat a felnőtt filmekre alapozó iparágnak, mint adott annak idején a színes film, vagy épp a DVD elterjedése. Mindez nem túlzás, egyszerűen elképesztően más érzés az, amikor az ember csak 2D-ben néz passzív résztvevőként egy filmet, mint az, amikor az arcába tolja a VR szemüveget, kényelembe helyezi magát az ONYX-ban, majd elindítja a lejátszást.

Ha valaki eddig hasonló élményre vágyott, ne habozzon tovább, megérkezett az eszköz és a platform, ami minden eddiginél közelebb hozza az együttlét élményét azon férfiak számára is, akik valamilyen okból kifolyólag nem jutnak ehhez az élvezethez a mindennapok során.

Minden eddiginél közelebb hozza az együttlét élményétForrás: Dóri és Krisztián

Mielőtt elveszítenénk az olvasóközönség női tagjait, tisztázzunk egy fontos tényt: az imént felvázolt lehetőségek más, kifejezetten nőknek szánt KIIROO termékek révén is elérhetők, de ezekről bővebben a soron következő írásban Dóri számol majd be Nektek a Pearl2 G-pont vibrátor kapcsán. Ugyanebben a cikkben térünk majd ki részletesen arra is, hogy miként képes együttműködni ez a két KIIROO eszköz egymással is, kiterjesztve ezzel a közös filmnézés, vagy épp chatszex élményét, akár 1 földrésznyi távolságból.

Maga az ONYX 2 egyébként közel tökéletes, az átélt érzés szigorúan fizikai értelemben nézve kifogástalan, bár volt már nálunk olyan Fleshlight termék, amelyet Dóri és én is élethűbbnek találtam érintésében, állagában, mint az ONYX-ba rejtett megoldást. Mindenesetre, a gyűrűsor változatos mutatványokra képes, és nem csupán sebességében, hanem intenzitásában is jól követi a képernyőn, vagy épp a VR szemüvegben zajló eseményeket, mondhatni hibátlan a produkció. Negatívumokat nehéz felhozni egy ennyire forradalmi termék esetén, de ha valamit szóvá lehet tenni, az a készülék hangereje, amely sajnos nem épp visszafogott. Persze, ez is relatív, hiszen épp csak meghaladja a nemrégiben tesztelt Rebel-ét, és lényegesen elmarad a Suck-O-Mat már-már ipari csattogásától. Végül szót kell ejtenünk még a vételárról, amely nem kevés, hiszen közel 70 ezer forintot kell a pénztárnál hagynunk alapesetben, ami kifejezetten erős értéknek számít a minőségi férfi örömszerzők jellemzően 30-40 ezer forint közé pozícionált piacán. Mégis azt kell mondjuk, hogy megéri a beruházás, különösképp akkor, ha lehetőségünk nyílik előfizetéses tartalmak vásárlására is, hiszen ezekkel együtt gyakorlatilag egyedülálló élményt kínál a KIIROO terméke a jelenlegi mezőnyben. Amennyiben semmiképp sem szeretnénk fizetős tartalmakra költeni, még mindig van egy jelentős érv az ONYX 2 mellett, hiszen teljes mértékben együtt működik más KIIRO eszközökkel is, így egy távkapcsolatban kifejezetten jó megoldás lehet ez a szett az egymás iránti érdeklődés fenntartására.

Megéri a beruházás, különösképp akkor, ha lehetőségünk nyílik előfizetéses tartalmak vásárlására isForrás: Dóri és Krisztián

Ha csak pusztán a teljesítményre, a minőségre, valamint az örömszerző által átélhető élményre szorítkozunk, az ONYX 2 egyszerűen nem lehet más, mint különösen ajánlott termék részünkről, hiszen azt a VR élményt hozza kézzelfogható közelségbe, amely talán a jövőt jelenti a szexuális segédeszközök piacán.

A KIIROO Onyx 2-őt a Vágyaim.hu webáruház biztosította számunkra, amelyet ezúton is köszönünk!