A szex hiányának hosszú távon negatív és pozitív következményei is lehetnek. Máris mutatjuk, melyek ezek.

Gyengülhet az immunrendszer

A szex pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését. Ha sokáig elmarad az intim együttlét, akkor a szervezet természetes védekezőrendszere is gyengülhet. Ez azt jelenti, hogy például könnyebben meg tudsz fázni.

Stresszesebbé válhatsz

A szex, ahogyan bármilyen más testmozgás, arra is jó, hogy megszabadulj a benned lévő stressztől. Ennek hiányában azonban feszültebbé válhatsz és nehezebben birkózhatsz meg a feladatokkal.

Csökkenhet a libidód

A szex hiányával csökken az együttlétek iránti vágy is. Ha pedig hosszú idő után végre összebújsz valakivel, sokkal nehezebben jössz majd izgalomba.

Ez történik a testeddel, ha sokáig nem szexelszForrás: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Andor Bujdoso

Csökkenhet a húgyúti betegségek kialakulásának esélye

Ha sokáig nem szexelsz, csökken az esélyed arra, hogy húgyúti fertőzést kapj. Az együttlétek során ugyanis baktériumok kerülhetnek a húgycsőbe és a húgyhólyagba.

Szív- és érrendszeri betegségek alakulhatnak ki

A rendszeres szexszel csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye. Ha ez elmarad, akkor annak hosszú távon negatív következményei lehetnek – írja a Bustle.