Nem kell extra dolgokra gondolnod, ha szeretnéd egy kicsit javítani a szexuális életedet. Egyszerű finomságokkal is elérheted, hogy könnyebben felpezsdüljön a véred. 

Általában az osztrigát emlegetik, ha afrodiziákumokról van szó, ám valljuk be: a legtöbb háztartásban nem találunk osztrigát. Ám vannak más ételek is, amelyekkel elérheted, hogy könnyebben felpezsdüljön a véred. A Mirror cikke alapján összeszedtünk 5 finomságot, amelyek a szexuális életedre is jó hatással lesznek. 

Csokoládé 

Az idegrendszert stimulálja, és az endorfintermelésre is jó hatással van a csokoládé. Ám a dopamintermelést is elősegíti, ami a szexuális izgalomhoz is kapcsolódik. 

Méz 

A B-vitaminban gazdag méz növeli a tesztoszteronszintet a vérben. De jó hatással van az ösztrogénre is, így jó, ha mindig van otthon egy kis üveggel. 

A méz is remek afrodiziákum lehetForrás: Shutterstock

Bazsalikom 

Nemcsak az ételeket teszi fűszeresebbé a bazsalikom. Jó hatással van a vérkeringésre, ami természetesen csak jót tesz a szexualitásra nézve. Íme egy jó ok arra, hogy sok olaszos ételt készíts. 

Szarvasgomba 

A szarvasgombát már az ókori Rómában is afrodiziákumnak tartották. Úgy tartják, hogy az illata a férfiizzadságéra hasonlít, amely vonzó lehet a nők számára. Bár erről a vélemények megoszlanak. 

Spárga 

Az alakja miatt is afrodiziákumnak tartják a spárgát, de nem csak ezért érdemes fogyasztani. Remek E-vitamin-forrás, amely részt vesz a hormontermelésben is. De a húgyúti rendszerben is növeli a keringést.