Sok tinédzser szeretné hamar megkezdeni a szexuális életét, ugyanis úgy gondolja, hogy már mindenki ezt csinálja. Ez is egy olyan tévhit, amelyben a legtöbb kamasz hisz. És még számos olyan információt hisznek igaznak, ami félrevezeti őket a szexuális érés kezdetén. 

A szüzesség elvesztésével és a szexuális élet mikéntjével is számos tévhitet vélnek igaznak a kamaszok. A Napidoktor most cikkében felsorolt néhány tévhitet, amely félrevezetheti a tiniket a szexuális élet kezdetén. 

Az alkohol és a kábítószer élvezetesebbé teszi a szexet 

A cikk szerint a 15 és 17 év közöttiek 20 százaléka állítja, hogy tettek már bódult állapotban olyan dolgokat, amelyeket józanon nem mertek volna. Ám alkohol és drogok hatása alatt nem feltétlen tudnak figyelni a biztonságos szexre, így a betegségeknek és a nem kívánt terhességnek is utat nyithatnak. A szexuális bántalmazásra, erőszakra is nagyobb az esély.

A legtöbb tinédzser számos tévhitben hisz a szexszel kapcsolatbanForrás: Shutterstock

A fiúk mindig készek a szexre 

A legtöbb kamaszlány úgy gondolja, hogy a fiúk esze mindig a szexen jár. Talán így is tűnik, ám a legtöbb kamasz fiú fontosabbnak tartja, hogy legyen barátnője, mint a nemi életet.  

Prűd vagy, ha várni akarsz a szexszel 

Ha azt gondolod, hogy vársz a szexuális együttléttel, amíg felnősz, és érettnek érzed magad rá, akkor te gondolod jól. Ettől nem vagy prűd. Azon tinédzserek legnagyobb része, akik túl korán veszítették el a szüzességüket, azt gondolják, bár vártak volna még néhány évet a jobb élmény érdekében.