Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy nem érdemes mosakodáshoz vagy maszturbációhoz olyan krémeket kenni a péniszre, amelyeket nem arra fejlesztettek ki, azok ugyanis irritációt és maradandó károsodást okozhatnak.

A pénisz a férfi egyik legérzékenyebb testrésze, a rajta lévő bőr olyan vékony, mint a szemhéjon lévő.

Emiatt különösen érzékeny a különböző gyulladásokra, irritációra" – magyarázta a Men's Healthnek Ryan Terleck háziorvos.

A szakember szerint maszturbálással is árthatnak a férfiak a péniszüknek.

Nagyon gyakori probléma ez a rendelőmben. 20-as éveikben járó férfiak keresnek fel, akik arra panaszkodnak, hogy érzéketlenné vált a nemi szervük."

Férfiak: csak óvatosan!Forrás: Shutterstock

A másik probléma, hogy sok férfi túlságosan durva módszerekkel vagy nem megfelelő szerekkel próbálja megtisztítani a péniszét.

Az orvos azt ajánlja, semmi olyat ne kenjenek rá a férfiak, ami nem kifejezetten arra a testrészükre készült. Jó ötletnek tűnhet, hogy testápolót használjanak, de könnyen megeshet, hogy ez irritációt (égő, viszkető érzést) vált ki, ez pedig később akár maradandó károsodást is előidézhet.

Egyszer egy férfi elárulta, hogy kókuszolajat kent rá, hogy maszturbáljon. Persze ez sok kozmetikumnak az összetevője, csakhogy ő azt használta, amivel főzni szoktak... Nem csoda, ha allergiás reakciót váltott ki" – mesélte a szakember.