Egy londoni férfinak megtiltanák, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a feleségével. Ugyan évtizedek óta házasok, a nő mentális egészségének romlása miatt kezdeményezték az eljárást.

Érdekes jogi eset borzolta fel a kedélyeket Angliában: egy szociális szolgáltató ügyvédje indítványozott eljárást azért, hogy egy meg nem nevezett férfi ne létesíthessen szexuális kapcsolatot a feleségével. A szolgáltató szerint ugyanis az egyébként is értelmi fogyatékos nő mentális egészsége olyannyira leromlott, hogy kérdésessé vált, bele tud-e egyezni az együttlétbe.

Megtiltanák a férjnek, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen a feleségével - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Nagy-Britanniában egy 1991-es törvény szerint, ha a feleség nem akar szexuális kapcsolatot, és a férfi ennek ellenére közösül vele, az nemi erőszaknak számít, amiért börtön jár. Erre hivatkozva adta be a londoni nő ügyében a beadványt a szociális szolgáltató ügyvédje – írja a Daily Mail nyomán a Ripost. A lap szerint a férj hajlandó volna nyilatkozatot tenni arról, hogy nem létesít többé szexuális kapcsolatot a feleségével, de az ügy bírója egyeztetni akar a nőt ellátó szociális szolgálattal és a férjjel is.