Még mindig rengeteg a vita a körülmetélés témájában. Kérdés, hogy érdemes-e már gyermekkorban elvégezni, de sokan azt is kétségbe vonják, hogy nem befolyásolja negatív irányban a szexuális élveztet. A szakértő most elárulta az utóbbira a választ. 

A higiéniát tartják az egyik fő szempontnak azok, akik a körülmetélés mellett érvelnek. Amikor a makkot védő előbőrt eltávolítják, könnyebben tisztítható a pénisz, de a szexuális úton elkapható betegségek, fertőzések kockázata is csökken. 

Sokakat már kisgyermekkorban körülmetélnekForrás: Thinkstock

Mások azonban azzal érvelnek egyrészt, hogy egy férfinak felnőtt korban kell eldöntenie, hogy körülmetélik-e, de olyanok is vannak, akik úgy gondolják, hogy negatív irányba befolyásolja az élvezetet a fityma eltávolítása. 

A Men's Health cikke szerint Herati Amin, a Johns Hopkins Medicine urológusa elmondta, hogy tévedés azt hinni, hogy a körülmetélés javítja a korai magömlésben szenvedők helyzetét. Ezt kutatások bizonyítják. De azt is elárulta, hogy egyetlen felnőtt páciense sem panaszkodott arra, hogy rosszabb lenne a szexuális élete, mint előtte.