Régóta együtt vagytok a pároddal, és azt vetted észre, hogy csökkennek a szexuális együttlétek? Eláruljuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy az pozitív irányban változzon meg!

1. Beszéld meg a pároddal 

A problémákat nem érdemes magadban tartanod, jobb, ha kibeszéled őket magadból. Nyugodtan nyílj meg a párod előtt, és beszéljétek át, mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi időben ritkábban bújtatok össze. A lényeg, hogy ne egymást hibáztassátok, hanem együtt tegyetek azért, hogy megváltozzanak a dolgok. 

2. Gondold át az érzéseidet 

Érdemes jobban megvizsgálnod, hogyan is érzed magad a párkapcsolatban. Ha fellép bármilyen stressz, aggodalom vagy esetleg agresszió, nem csoda, ha nem vágysz az együttlétekre. Fontos, hogy legyetek egymással szemben nyitottak és kedvesek, ez áthidalhatja azt a távolságot, amely esetleg kialakult közöttetek. 

3. Hagyjatok időt az előjátékra 

Előjátékkal mindig sokkal izgalmasabb és jobb a szex. Mindenképp szánjatok rá időt, hiszen csak így jön meg a szenvedély. Már egy cinkos mosoly vagy érintés is sokat jelenthet, érdemes ezeket bevetnetek. 

Ezeket próbáld ki, ha úgy érzed, keveset szexeltekForrás: Shutterstock

4. Gyűjts inspirációt 

Mindig szükség van a megújulásra és az új dolgok kipróbálására. Kísérletezzetek olyan szexpózokkal, amelyekkel korábban nem, figyeljetek oda a változatosságra, masszírozzátok meg egymást, vagy vessetek be valamilyen szexjátékot. 

5. Szeres a tested 

A szexuális élet során is nagyon fontos, hogy magabiztosnak érezd magad. Ha szereted önmagadat és a testedet, akkor a szexet is sokkal jobban fogod élvezni, és a partnered is odalesz a kisugárzásodtól – írja a MindBodyGreen.