Vannak olyan ételek, amelyek nemcsak finomak vagy épp jó hatással vannak az egészségünkre, hanem a szexuális vágyat is fokozzák. Mutatunk néhányat, ami biztos, hogy a te kamrádban is megtalálható.

1. Mandula

A mandula és más olajos magvak nemcsak egészségesek és finomak, de a libidóra is jó hatással vannak. A nyers vagy pirított magokban található esszenciális zsírsavak ugyanis segítik a hormonrendszert egyensúlyban tartani. Elég néhány maréknyi mandula, dió vagy mogyoró, az éhség elmúlik, a szexuális éhség viszont fokozódik.

A füge is felpezsdítheti a véredetForrás: Shutterstock

2. Füge

A fügét már évezredek óta afrodiziákumként tartják számon, nyersen és aszalva egyaránt. Már az ókori görögök és rómaiak is szívesen fogyasztották a különleges csemegét az orgiák előtt. Az ízletes gyümölcs magas aminosav-tartalmának köszönhetően erősíti a szervezetet, a benne lévő proteinek pedig segítik a szexuális hormonok termelődését.

3. Csilipaprika

A kis piros méregerős paprika évezredek óta a vér gyógyszereként szerepel a kínai természetgyógyászatban. A megfelelő vérkeringés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a nemi szervek véredényei megteljenek, ami szexuális izgalomhoz és mennyei kielégüléshez vezethet.