Az internet és a pornófilmek elterjedésével olyan kép alakulhat ki a fiatalokban a szexuális életről, ami eltér a valóságtól.

A tapasztalatlan fiatalok gyakran hajlamosak elhinni azt, hogy a szex olyan, mint a pornófilmekben. Pedig ennek a tévhitnek súlyos következményei lehetnek. A NapiDoktor most összegyűjtötte azokat a tényeket, amelyeket érdemes észben tartanunk a pornóval kapcsolatban.

Mint írják, óriási a különbség a felnőttfilmek és a valóság között: egy férfi péniszének átlagos mérete 13 és 16 cm között van erekció során, egy aktus pedig nagyjából 7,3 percig tart.

A kép csak illusztrációForrás: Thinkstock

Egy amerikai egyetem egy újabb súlyos következményről számolt be, kiderült, hogy azok a férfiak, akik gyakran néznek pornót, hajlamosak a nőket használati tárgyként kezelni, és elvárják tőlük, hogy engedelmeskedjenek nekik.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy a pornófilmekben nem mutatják be a biztonságos szex alapvető technikáit, a valóságban létfontosságú az óvszer használata, hiszen amellett, hogy megakadályozza a teherbe esést, még a szexuális betegségek nagy része is elkerülhető általa.